Αντι-γηραντική θεραπεία με υαλουρονικό οξύ!

Το Υαλουρονικό Οξύ έχει πολλά οφέλη και συγκεκριμένα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά στη φροντίδα του δέρματος.Υπάρχει φυσικά στο σώμα και εξασφαλίζει την υγρασία και την εμφάνιση ενός νεανικού δέρματος μέσω της πληρότητας που δημιουργεί. Στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, υπάρχουν κρέμες υαλουρονικού οξέος, οροί, ενέσιμα ακόμη και συμπληρώματα διατροφής.

Είναι το Υαλουρονικό Οξύ φυσικό;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική γλυκοζαμινογλυκάνη (πολυσακχαρίτης που αποτελεί σημαντικό συστατικό του συνδετικού ιστού) και μπορεί να προέρχεται από διάφορους πόρους όπως τρόφιμα, συμπληρώματα κλπ. Το υαλουρονικό οξύ διανέμεται ευρέως σε όλους τους συνδετικούς, νευρικούς και επιθηλιακούς ιστούς. Εν ολίγοις, το υαλουρονικό οξύ υποστηρίζει πολλές σημαντικές περιοχές του σώματος, με αξιοσημείωτο όφελος για τις αρθρώσεις και το δέρμα. Ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 15 γραμμάρια υαλουρονικού στο σώμα του, το ένα τρίτο του οποίου μεταβολίζεται και συντίθεται καθημερινά.

Γιατί το Υαλουρονικό Οξύ είναι σημαντικό για το δέρμα;

Καθώς μεγαλώνουμε, η υγρασία του δέρματος μπορεί να μειωθεί σημαντικά, πράγμα που κάνει το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του εμφανίζοντας σημάδια γήρανσης. Το υαλουρονικό οξύ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υγεία του δέρματος με τη μοναδική του ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία (1000 ml νερού ανά γραμμάριο υαλουρονικού οξέος). Το υαλουρονικό οξύ είναι επίσης ένα “έξυπνο θρεπτικό συστατικό” καθώς μπορεί να προσαρμόσει το ποσοστό απορρόφησης υγρασίας του με βάση την υπάρχουσα υγρασία που επικρατεί σε σχέση με την εποχή και το κλίμα. Οι ερευνητές έχουν βρει ότι η λήψη συμπληρωμάτων Υαλουρονικού Οξέως σχετίζεται άμεσα με τις μετρούμενες αυξήσεις της υγρασίας του δέρματος. Η μικροσκοπική ανάλυση της επιφάνειας του δέρματος δείχνει αυξημένη απαλότητα της επιδερμίδας και βελτίωση των ρυτίδων.

Ως θεραπευτική κρέμα δέρματος ή ορός δέρματος;

Σε αντίθεση με το κολλαγόνο, το Υαλουρονικό Οξύ είναι σε θέση να διεισδύσει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος για να βελτιώσει και να ωφελήσει το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα σημαντικό συστατικό του δέρματος που συμβάλλει στην επισκευή και την προστασία των ιστών. Όταν εφαρμόζεται ως κρέμα ή ορός μπορεί να σχηματίσει ένα αδιαπερατό από αέρα στρώμα και να διεισδύει στο χόριο, ενισχύοντας έτσι την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Το προστατευτικό φράγμα στο δέρμα κλειδώνει την υγρασία δίνοντας μια νεανική εμφάνιση.

Αποφύγετε τους ορούς Υαλουρονικού Οξέως που περιέχουν αλκοόλ, paraben, θειϊκά ή άλλα συστατικά που είναι επιβλαβή για το δέρμα.

Οφέλη από το υαλουρονικό οξύ και προστασία από τις UVB ακτίνες:

Ένα από τα πιο επιβλαβή στοιχεία για το δέρμα είναι οι ακτίνες UVB . Το υαλουρονικό οξύ ωφελεί το δέρμα καθώς  μπορεί και το προστατεύει το  από τις ακτίνες UVB (και τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου που παράγουν), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ηλιακές κηλίδες και πανάδες.

Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί τη σύνθεση κολλαγόνου υψηλή και την υγρασία του δέρματος σταθερή. Ένα δέρμα ελαστικό και ανθεκτικό στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έχει υψηλά επίπεδα κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως.

Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά και στα παρακάτω:

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Παρόμοια άρθρα