Καθαριστικά τουαλέτας: Τί περιέχουν

Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται για την τουαλέτα και γενικά όλο το μπάνιο είναι τα πλέον τοξικά καθαριστικά, καθώς περιέχουν από τις πιο δραστικές ενώσεις. Συνηθισμένα συστατικά αποτελούν η σκόνη μαρμάρου, η άμμος, η σκόνη ελαφρόπετρας ή η κιμωλία. Επιπλέον για να λευκαίνουν περιέχουν χημικά υπερλευκαντικά, υποχλωρικό κάλλιο ή νάτριο. Ενώ για να απολυμαίνουν περιέχουν χλώριο, φορμαλδεϋδη ή φαινόλη, αλλά και χημικές αρωματικές ουσίες. Απομένει περίπου 35% προϊόντος το οποίο είναι νερό.

Παρατηρώντας τα παραπάνω συστατικά γίνεται μία σοβαρή διαπίστωση: Η ταυτόχρονη “απελευθέρωση” του χλωρίου με τη φορμαλδεϋδη και τις χημικές αρωματικές ουσίες δημιουργεί τοξικότατα αέρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1918 στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο πέθαναν 85.000 στρατιώτες από χημικά αέρια με βάση το χλώριο!! Αυτό δεν ακούγεται και τόσο υπερβολικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι αποκτούν μία δυσφορία στην αναπνοή όταν μυρίζουν χλωριούχα απορρυπαντικά. Εξάλλου, “γνωστός” είναι ο βήχας και το άσθμα των ατόμων που ασχολούνται με το καθάρισμα, όπως οι καθαρίστριες.

Μετάβαση στο Πράσινο Καθαρισμό

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά έχουν διακριθεί ως αποτελεσματικά βακτηριοκτόνα και βιοκτόνα. Η αποκλειστική τεχνολογία κατασκευής τους τα καθιστά ένα μοναδικό σύστημα απολύμανσης που στοχεύει στους πιο επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, ενώ παράλληλα ανήκουν στη μη-τοξική βαθμίδα απορρυπαντικών.

Όσον αφορά τις οσμές, τα οικολογικά καθαριστικά δεν αποκρύπτουν οσμές, ούτε παράγουν επιβλαβή αρώματα ή μυρωδιές. Απλώς εξαλείφουν την οσμή. Καταστρέφουν τη βιολογική μόλυνση αντιμετωπίζοντας την πηγή της οσμής. Είναι ιδανικά για χρήση κοντά σε ανθρώπους ή ζώα ή άτομα με αλλεργίες ή ανοσολογικές ανεπάρκειες, καθώς δεν είναι επιβλαβή για τις επιφάνειες και δεν παράγουν πτητικές οργανικές ενώσεις. Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι αποτελεσματικά ενάντια στις πιο δυνατές οσμές.

Πρόκειται για προϊόντα μη διαβρωτικά, μη εύφλεκτα και που προάγουν υγιέστερους χώρους διαβίωσης για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Έχουν τη δύναμη των κοινών βιοχημικών απολυμαντικών φέροντας όμως την πτυχή της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι ιδανικά για πολλαπλές εφαρμογές καθώς είναι:

Άφλεκτα
Μη τοξικά
Ελεύθερα από φώσφορο, αλλεργιογόνα, EDTA, χλώριο & αμμωνία
Σκοτώνουν βακτήρια και ιούς

Αν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους σε τακτική βάση και δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία, λάβετε υπόψιν το σπίτι στο οποίο περνάτε το χρόνο σας κάθε μέρα. Η EPA έχει εντοπίσει μια ντουζίνα διαφορετικές χημικές ουσίες με ερεθιστικές ιδιότητες που είναι πανταχού παρούσες στα σπίτια μας, στατιστικά εντοπίζονται έως και πέντε φορές συχνότερα από άλλες μολύνσεις στον αέρα.Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες  λύσεις που είναι αποτελεσματικές και ασφαλής, δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο για να προβείτε στην εφαρμογή αυτών των λύσεων.
Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και το παρακάτω

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing  Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα