Σπιτική κρέμα ματιών – Συμβουλές για να έχετε ωραία μάτια!

Πριν φτάσετε στη διαδικασία να φτιάξετε σπιτική κρέμα ματιών πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα. Τα κοκκινισμένα μάτια, τα πρησμένα βλέφαρα όχι μόνο πονούν, αλλά είναι και αντιαισθητικά. Αφού συμβουλευτείτε πρώτα οφθαλμίατρο αν τα μάτια σας είναι κόκκινα, τότε πιθανόν να οφείλεται στην κούραση, το κάπνισμα ή το κλάμα.Πρέπει να τα ανακουφίσετε πρώτα και μετά να παρασκευάσετε σπιτική κρέμα ματιών.

Διαδικασία ξεκούρασης ματιών

Καθίστε σε ένα σκοτεινό μέρος με κλειστά μάτια και αναπνεύστε βαθιά. Βάλτε τα χέρια σας πάνω στις βλεφαρίδες, και στη συνέχεια εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στα μάτια, με το ένα δάκτυλο να κάνει απαλές κινήσεις γύρω από το μάτι, ξεκινώντας από τη βάση της μύτης, περνώντας κάτω από το φρύδι και καταλήγοντας κάτω από το μάτι . Αυτό θα σας ξεκουράσει!

Σπιτική κρέμα ή κομπρέσες;

Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτική κρέμα ματιών σας ενημερώνω ότι δεν είναι πολύ δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Οποιοδήποτε σκεύασμα και αν κάνετε στο σπίτι σας να γνωρίζετε ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο από 3 ημέρες στο ψυγείο. Τέλος, η προετοιμασία πρέπει απαραίτητα να γίνεται σε κατσαρόλα, πυρέξ η σε πορσελάνη.

Σε αντίθεση με την κρέμα ματιών σας προτείνω λύσεις με βότανα. Το χαμομήλι και το πράσινο τσάι, συνιστώνται για κομπρέσες στα μάτια. Βράστε και τα δύο μαζί αφήστε τα να κρυώσουν για μισή ώρα περίπου, στη συνέχεια κάντε κομπρέσες που θα τις κρατάτε για 30΄ξαπλωμένη στο σκοτάδι. Επίσης η παπαρούνα και το γεράνι είναι ιδιαίτερα βοηθητικά. Βάλτε 30 γρ. και 20 γρ. αντίστοιχα σε 1 λίτρο νερό και κάνετε κομπρέσες για μισή ώρα.  Για σακούλες και πρησμένα μάτια είναι ιδανικές οι κομπρέσες με αλατισμένο νερό. Βάζοντας μία κουταλιά του καφέ θαλασσινό αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό. Για κόκκινα μάτια κάντε κομπρέσες με ροδόνερο ή ανθόνερο, ενώ για τους μαύρους κύκλους χρειάζεστε ξεκούραση!!

Οποιαδήποτε κομπρέσα και εάν επιλέξετε θα πρέπει να τελειώσετε τη θεραπεία σας με μία κρύα κομπρέσα. Αυτό ισορροπεί το κυκλοφορικό και βοηθάει και στους μαύρους κύκλους. Η τέλεια περιποίηση έρχεται με μία κρέμα ματιών πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Μην ξεχνάτε ότι τα μάτια σας αποτελούν ένα από τα κυριότερα ατού της ομορφιάς σας. Για αυτό δώστε τους το καλύτερο!!

Κάντε την έρευνα σας και σας προτείνω να δείτε και αυτή

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών

Παρόμοια άρθρα