Συμβουλές για χειμωνιάτικη προετοιμασία δέρματος!

Η χειμωνιάτικη προετοιμασία του δέρματος είναι σημαντική. Ο ψυχρός καιρός και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας οδηγούν σε ξηρό αέρα, ο οποίος στη συνέχεια κλέβει την υγρασία από το δέρμα κάθε μέρα. Χωρίς άμεση φροντίδα, το ξηρό δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε σχισμές και αιμορραγία, και ο σκληρός χειμωνιάτικος άνεμος κάνει το πρόβλημα χειρότερο. Η εσωτερική θερμότητα αποβάλλει περαιτέρω τον αέρα της υγρασίας, όπως και τα ζεστά ντους ή τα λουτρά και τα σκληρά καθαριστικά δέρματος. Η πρόσθετη υγρασία βοηθάει, αλλά πρέπει να κάνετε περισσότερα για να αντισταθμίσετε πραγματικά αυτά τα αποτελέσματα και να κρατήσετε το δέρμα σας νεανικό και υγιές. Για να μειώσετε το τσούξιμο, την ερυθρότητα, τον κνησμό και να κρατήσετε το δέρμα πιο υγιές και άνετο αυτή τη σεζόν, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

  1. Πλύνετε με χλιαρό νερό

    Τα ζεστά ντους πάντα είναι απολαυστικά το χειμώνα, αλλά όταν μπορείτε, ειδικά όταν πλένετε το πρόσωπό σας ή τα χέρια σας, επιλέξτε χλιαρό νερό για να αποφύγετε την απομάκρυνση περισσότερων ελαίων από το δέρμα.
  1. Ενυδατώστε άμεσα

    Το δέρμα σας χρειάζεται όχι μόνο περισσότερη υγρασία γενικά, αλλά και ειδικά αμέσως μετά το πλύσιμο. Η εφαρμογή ενυδατικού στο υγρό δέρμα βοηθά στη στεγανοποίηση αυτής της υγρασίας στο δέρμα. Κρατήστε ένα μπουκάλι ενυδατικής λοσιόν κοντά στην μπανιέρα, το ντους και σε κάθε νεροχύτη και χρησιμοποιήστε άμεσα κάθε φορά που πλένεστε.
  1. Επιλέξτε ενυδατικό προσεκτικά

    Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες στην αγορά περιέχουν συστατικά με βάση το πετρέλαιο, ουσία  που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη ξηροδερμία τους χειμερινούς μήνες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σωστό τύπο ενυδατικής που περιέχει φυσικά, θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τα φυσικά ενυδατικά έλαια, καθώς παρασκευάζονται με φυσικά, ενυδατικά συστατικά όπως η λεβάντα, το χαμομήλι, το jojoba, το ελαιόλαδο, το Q 10, η Αλόη, η μαστίχα και άλλα τα οποία βοηθούν στην απαλότητα της ξηροδερμίας και του κνησμού.
  1. Προστατέψτε την επιδερμίδα

    Κάντε συνήθεια το να φοράτε γάντια και κασκόλ για να προστατεύσετε το δέρμα από τους ψυχρούς ανέμους, τη βροχή και το χιόνι. Επίσης, μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Ο χειμωνιάτικος ήλιος μπορεί να είναι εξίσου επιζήμιος με τον καλοκαιρινό ήλιο, οπότε εφαρμόστε αντηλιακό σε οποιαδήποτε εκτεθειμένη περιοχή της επιδερμίδας.
  1. Πίνετε νερό

    Έχουμε την τάση να πίνουμε λιγότερο νερό το χειμώνα, επειδή στρεφόμαστε στα ζεστά ροφήματα όπως η σοκολάτα και το τσάι, αλλά μην ξεχνάτε ότι το δέρμα σας χρειάζεται ενυδάτωση από μέσα μπρος τα έξω. Μια μικρή κούπα με ζεστό νερό και λεμόνι μπορεί να είναι πολύ ενυδατική.
  1. Ολονύκτια ενυδάτωση

    Ξηρές περιοχές όπως τα χέρια, τα πόδια, οι αγκώνες και τα γόνατα έχουν λεπτό δέρμα και τείνουν να χάνουν την υγρασία γρηγορότερα από άλλες περιοχές του σώματος. Δοκιμάστε τη χρήση κρέμας βαθιάς ενυδάτωσης τη νύχτα, στη συνέχεια φοράτε βαμβακερά γάντια και κάλτσες για να σφραγίσετε την υγρασία μέχρι το πρωί.
  1. Απολέπιση

    Συχνά ξεχνάμε να βοηθήσουμε το δέρμα να απολεπιστεί από τα νεκρά κύτταρα το χειμώνα, ειδικά στα χέρια. Ωστόσο, η υγρασία δεν μπορεί να διατηρηθεί εάν τα νεκρά κύτταρα είναι πάρα πολλά. Βρείτε μια μάσκα αποτοξίνωσης και χρησιμοποιήστε τη στο πρόσωπο και τα χέρια σας, καθώς και στα χείλη, στη συνέχεια ακολουθήστε αμέσως τη χρήση μιας ενυδατικής και δείτε τη διαφορά!
  1. Αποφύγετε τοξίνες και συγκεκριμένα αλλεργιογόνα

    Ιδιαίτερα αν έχετε έκζεμα, δερματίτιδα ή ψωρίαση, πρέπει να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα και ότι προκαλεί ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Το δέρμα το χειμώνα είναι πιο εύθραυστο, έτσι αποφύγετε τα υφάσματα που προκαλούν ερεθισμούς(όπως το μάλλινο) και τα χημικά απορρυπαντικά και χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά και ενυδατικά που σχεδιάζονται για το ευαίσθητο δέρμα.
  1. Ενυδάτωση από το εσωτερικό

    Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Δοκιμάστε τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και τα λαχανικά όπως το σέλινο, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή βιταμίνη C και ψευδάργυρο για να υποστηρίξετε την υγιή παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης, εξετάστε ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 ή καταναλώνετε περισσότερο λιπαρά ψάρια για να δώσετε στο δέρμα σας τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για να φαίνονται απαλά και υγιή.
  1. Αλλάξτε το καθαριστικό σας

    Τα καθαριστικά δέρματος μπορούν να στεγνώσουν πολύ το δέρμα. Εάν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε επιλογές που περιέχουν γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, επιλέξετε μια πιο ενυδατική εκδοχή που περιέχει πραγματικά ενυδατικά συστατικά. Μετά τον καθαρισμό, μην αφήνετε το δέρμα γυμνό για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, καθώς αυτό μπορεί να το αφυδατώσει, οδηγώντας σε αυξημένη ξηρότητα. Εφαρμόστε έναν ενυδατικό τόνερ και ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία.
  1. Χρησιμοποιήστε βιολογικές μάσκες

    Οι βιολικές μάσκες ενυδάτωσης μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη υγρασία τους χειμερινούς μήνες. Χρησιμοποιήστε μάσκες με φυσικά συστατικά ενυδάτωσης όπως μέλι, βασιλικό πολτό, λάδι ελιάς και jojoba,  και αλόη.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας , σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω:

ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
MARKETING ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Παρόμοια άρθρα