Τα υπέροχα καλλυντικά της Νεκράς Θάλασσας!

καλλυντικά

Μπορεί το όνομά της να είναι «σκοτεινό» αλλά οι ιδιότητές της είναι άκρως ευεργετικές! Και όμως, η Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη με παντελή έλλειψη ζωής, αποτελεί πηγή συστατικών της τελευταίας τάσης στα προϊόντα ομορφιάς. Η υψηλή περιεκτικότητα της στο αλάτι και τα μεταλλικά στοιχεία θεωρούνται το σύγχρονο «θαύμα» ομορφιάς και ευεξίας.

Οι ιδιότητες των καλλυντικών της Νεκράς Θάλασσας

Περισσότερα από 21 μεταλλικά άλατα (ορυκτά και ανόργανες ουσίες), που δίνουν “ζωή” στο δέρμα, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή. Φυσικά και ευεργετικά, τα καλλυντικά από τη Νεκρά Θάλασσα συμβάλλουν στην άριστη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος, αφού τα νερά της διαθέτουν ιδανική ηλιακή ακτινοβολία και πλούσιο οξυγόνο. Με 8,6 φορές πιο μεγάλη συγκέντρωση στο αλάτι από τον ωκεανό, η Νεκρά Θάλασσα «πρωτοτυπεί» και μέσα από την αναζωογονητική λάσπη της. Εκτός από τα βασικά στοιχεία της, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο, υπάρχουν πολλές άλλες ανθρακούχες ουσίες που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη θάλασσα! Ειδικότερα:

  • Νάτριο: ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα.
  • Κάλιο: είναι αντι-αλλεργικό και αντι-ερεθιστικό. Ρυθμίζει την υδατική ισορροπία του σώματος, προκαλώντας διέγερση των εκκρίσεων των νεφρών.
  • Ασβέστιο: λειτουργεί εναντίον των οιδημάτων και κάνει σταθερούς τους ιστούς.
  • Μαγνήσιο: τονώνει την άμυνα του οργανισμού και εμποδίζει τη συγκέντρωση χοληστερίνης στα αγγεία.
Τα οφέλη των καλλυντικών από τη Νεκρά Θάλασσα!

Αν σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει ζωή στα νερά της Νεκράς Θάλασσας, θα καταλάβουμε ότι τα νερά της “σκοτώνουν” όλους τους μικροοργανισμούς. Το νερό, η λάσπη και τα άλατα της Νεκρής Θάλασσας αποτελούν φυσικά αντιμικροβιακά για το δέρμα, γεγονός που μετατρέπει τα συγκεκριμένα καλλυντικά σε «ιδιαίτερα»! Ουσιαστικά προστατεύουν και αναζωογονούν το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνουν διάφορες παθήσεις, όπως ακμή, ψωρίαση και έκζεμα. Παράλληλα, βελτιώνουν τους αρθριτικούς πόνους, τα σημάδια κυτταρίτιδας και τη δερματίτιδα.

Ειδικότερα
  • Ενεργοποιούν το αίμα και το λεμφικό σύστημα.
  • Απομακρύνουν τις τοξίνες.
  • Αναζωογονούν τη ρίζα των μαλλιών και καταπολεμούν την τριχόπτωση.
  • Αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Οι κρέμες είναι ιδανικές για τοπικό αδυνάτισμα, σύσφιξη και απολέπιση.
  • Αποκαθιστούν θλάσεις μυών και ρήξεις συνδέσμων.
  • Λειτουργούν προληπτικά εναντίον των πονοκεφάλων και της αϋπνίας.
  • Θεραπεύουν ανωμαλίες και διαταραχές του δέρματος.

Παράλληλα, η λάσπη της Νεκρής Θάλασσας είναι ανεκτίμητη σε ιχνοστοιχεία. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Για αυτό, άλλωστε, χρησιμοποιείται στις θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, της ψωρίασης και του εκζέματος.

Τη λάσπη της Νεκράς Θάλασσας μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε

Πρόσωπο: Για όλους τους τύπους δέρματος. Η μάσκα λάσπης καθαρίζει σε βάθος, επουλώνει τα σημάδια από την ακμή και σταθεροποιεί την δομή των ιστών του δέρματος, οδηγώντας έτσι στην καθυστέρηση της έναρξης των ρυτίδων. Την απλώνουμε πάνω σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, πλην την περιοχή των ματιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά σε προβληματικές περιοχές του προσώπου. Μετά από 15 – 20 λεπτά την αφαιρούμε.

Σώμα: Όταν χρησιμοποιείται στο σώμα βοηθά στην ανακούφιση από αρθρίτιδα και ρευματισμούς, ενώ καταπραΰνει πόνους συνδέσμων. Αφού κάνετε ένα ζεστό ντους απλώστε ένα παχύ στρώμα λάσπης σε όλο το σώμα σας. Αν θέλετε, τυλίξτε το σώμα σας με ένα ύφασμα βαμβακερό, αφήστε το να στεγνώσει και μετά ξεβγάλετε με κρύο νερό για μεγαλύτερη διέγερση και αποτελέσματα. Επίσης βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας, αλλά και σε παθήσεις του δέρματος όπως η ψωρίαση. Απλώστε μία στρώση στις προβληματικές περιοχές και μόλις στεγνώσει, περίπου μετά από 20′ ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Μαλλιά: Τα φυσικά ορυκτά της λάσπης βοηθούν την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης λιπαρότητας και της πιτυρίδας, ενώ ενισχύει τις ρίζες της τρίχας αφήνοντας τα μαλλιά σας πιο υγιή από ποτέ. Βρέξτε ελαφριά τα μαλλιά. Απλώστε τη λάσπη και αφήστε την να δράσει για περίπου τρία (3) λεπτά, μετά ξεβγάλετε με νερό.

Καλλυντικά Νεκράς Θάλασσας θα βρείτε, ψάξτε όμως και διάφορους συνδυασμούς με ΒΙΟ συστατικά, να είναι συνταγές φυσικές και όχι με parabens, alcohol, pegs και άλλου τέτοιου είδους συστατικά που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας.

Γιατί μη ξεχνάτε Τα Καλλυντικά Πρέπει Να Είναι Σύμμαχοι Και Όχι Εχθροί Μας Και Αυτό…….

Εμείς το αποφασίζουμε ανάλογα με το είδος των καλλυντικών που επιλέγουμε. Περίπου το 70% των ουσιών που απλώνονται στο δέρμα μας απορροφώνται στο εσωτερικό του.

Ερευνήστε για τα καλλυντικά της Νεκράς Θάλασσας με ΒΙΟ συστατικά και σας προτείνω να δείτε και τα παρακάτω:

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα