Αυταπάτες περί απορρυπαντικών

Χημεία & Τέρατα:

Η χημεία είναι μέρος της ζωής μας. Υπολογίζεται ότι ο καθένας μας έρχεται σε επαφή με περίπου 70.000 χημικές ενώσεις, κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες εκφράζουν υπόνοιες για 22.000 χημικές ουσίες, σε ότι αφορά την καρκινογόνο δράση τους, ενώ για περίπου 2.000 έχει αποδειχθεί η φονική τους δράση.

Βασική χημεία μέσα στο σπίτι αποτελεί το χλώριο. Το χλώριο έχει λάβει κυρίαρχη θέση στο μυαλό των καταναλωτών και των νοικοκυρών ως ο βασιλιάς της απολύμανσης. Όμως η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη. Τα μικρόβια και οι μύκητες που έρχονται σε επαφή με το χλώριο δεν σκοτώνονται ακαριαία, αλλά απαιτείται χρόνος και μεγάλη ποσότητα. Εάν η ποσότητα του χλωρίου είναι μικρή, τότε οι μικροοργανισμοί σταματούν την ανάπτυξη τους μεν, αλλά δεν πεθαίνουν. Εάν πάλι είναι αρκετή για να τα εξοντώσει, τότε όσα προλαβαίνουν να γεννήσουν δημιουργούν ανθεκτικότερες γενιές μικροβίων. Έτσι το πρόβλημα επεκτείνεται αντί να αντιμετωπίζεται.

Χημικά & Περιβάλλον:

Στο μικρόκοσμο του σπιτιού μας, καθαρίζουμε τους χώρους με απορρυπαντικά. Όλα τα συμβατικά απορρυπαντικά βασίζουν τη σύνθεση τους στα παράγωγα πετρελαίου και σε φωσφορικά άλατα. Δε σταματάει μόνο στο σπίτι μας το πρόβλημα. Τα βλαβερά απορρυπαντικά, καταλήγουν να ρυπαίνουν θάλασσες, λίμνες και ποταμούς. Ο Σαρωνικός κάθε χρόνο δέχεται περίπου 200.000 τόνους από απόνερα, με απορρυπαντικά που δε διασπώνται. Υπολογίζεται, ότι για κάθε κάτοικο της Αθήνας αντιστοιχούν, περίπου, 4-5 κιλά τέτοιων απορρυπαντικών, σε ετήσια βάση.

Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση. Αγοράζοντας ένα βιοδιασπώμενο, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο καθαριστικό, προστατεύετε τα παιδιά σας, τον εαυτό σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε, το περιβάλλον και παράλληλα, διατηρείται στο σπίτι σας ένα ασφαλές περιβάλλον για εσάς και τα παιδιά μας. Η Vitamelia με σεβασμό κι αγάπη στο περιβάλλον δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων καθαρισμού σπιτιού αυστηρών προδιαγραφών. Τα βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά της Vitamelia είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, και δε ρυπαίνουν το υγρό στοιχείο. Είναι βιοδιασπώμενα, μικροβιοκτόνα, μυκητοκτόνα, μη τοξικά, χωρίς χλώριο – αμμωνία – φώσφορο, ακίνδυνα προς το περιβάλλον και άφλεκτα.

Συγκεκριμένα τα Βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά της Vitamelia είναι:
  • Μη καυστικά
  • Δε περιέχουν Φώσφορο
  • Δε περιέχουν αλλεργιογόνα
  • Δε περιέχουν EDTA
  • Δε περιέχουν χλώριο
  • Δε περιέχουν αμμωνία
  • Τα επιφανειοδραστικά συστατικά τους είναι βιοδιασπώμενα στο περιβάλλον, σύμφωνα με τον 648/2004/ΕΚ
  • Κατάλληλα για διάλυση πετρελαιοκηλίδων καθώς κι απορρύπανση πτηνών ή ζώων
  • Δραστικά κατά του λίπους, γράσου, λαδιών, πετρελαίου, καμένα λίπη και λάδια, σε φούρνους, κουζίνες και κάθε επιφάνεια.
  • Έχουν αντιμικροβιακή δράση
  • Έχουν αντιμυκητιακή δράση

Βασιλιάς όλων των καθαριστικών είναι τo Strong η πράσινη δύναμη. Ένα καθαριστικό για οποιαδήποτε δύσκολη βρωμιά η λεκέ. Χρησιμοποιείται άνετα στα ρούχα χωρίς να τα ξεβάφει, σε μάρμαρα, πλακάκια, τοίχους, δερμάτινα είδη κ.λ.π. Η χρήση του σταματάει εκεί που σταματά και η φαντασία σας!!!!!!

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing  Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα