Ένα Συμπλήρωμα Διατροφής είναι Απαραίτητο;

Συμπλήρωμα Διατροφής Απαραίτητο

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι ουσίες απαραίτητες για πολλές από τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Το σώμα μας δεν είναι σε θέση να παράγει αυτές τις ουσίες, αλλά τις προσλαμβάνει κυρίως από την τροφή ή τα συμπληρώματα διατροφής.

Το ερώτημα που τίθεται όλο και συχνότερα στην εποχή μας είναι το κατά πόσον μπορούμε να εξασφαλίσουμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα επίπεδα βιταμινών μόνο με μια ισορροπημένη διατροφή. Δυστυχώς, το «ιδανικό» διαιτολόγιο είναι ένας μύθος για το σύγχρονο άνθρωπο, καθώς ο τρόπος ζωής του με τους γρήγορους ρυθμούς και το άγχος οδηγεί σε εύκολες, πρόχειρες και κακές διατροφικές επιλογές.

Ακόμα κι αν υιοθετούσαμε μια θεωρητικά ισορροπημένη διατροφή, ο οργανισμός μας δεν θα εφοδιαζόταν με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αφού οι βιταμίνες των τροφίμων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και καταστρέφονται εύκολα. Για παράδειγμα, η έκθεση των τροφίμων στο οξυγόνο και το φως, η θερμότητα από το μαγείρεμα, ο τρόπος μαγειρέματος, αλλά κι η παραμονή τους στο ψυγείο ή την κατάψυξη οδηγούν στην απώλεια βιταμινών.

Επιπλέον, η επεξεργασία που υφίστανται πολλά τρόφιμα πριν τη διάθεσή τους στην αγορά, δηλαδή η κονσερβοποίηση, η παστερίωση, η προσθήκη συντηρητικών μειώνουν ακόμα περισσότερο την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες. Αλλά και σε ακόμη πιο πρώιμο στάδιο της παραγωγής, η ποιότητα κι η διατροφική αξία των τροφών μειώνεται, λόγω της εντατικής καλλιέργειας που οδηγεί στην εξάντληση του εδάφους από τα θρεπτικά στοιχεία, αλλά και λόγω της έντονης χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Εκτός απ’τα παραπάνω, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το έντονο άγχος που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή, η υπερκατανάλωση φαρμάκων, αλλά και συνήθειες όπως το κάπνισμα κι η κατανάλωση αλκοόλ, εμποδίζουν την απορρόφηση κι αυξάνουν τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ο περιορισμός της θερμιδικής πρόσληψης κι ο αποκλεισμός του λίπους από τη διατροφή στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, δεν ευνοεί την πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, E και Κ.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ορισμένες βιταμίνες χαρακτηρίζονται από περιορισμένη βιοδιαθεσιμότητα κι απορροφώνται σε μικρό ποσοστό από το έντερο, όπως το φυλλικό οξύ και το β-καροτένιο. Είναι λοιπόν φανερό ότι η λήψη ενός διατροφικού συμπληρώματος,προσφέρει ένα είδος διατροφικής υποστήριξης.

Ασφαλώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υγιεινή διατροφή ή να διορθώσει τις συνέπειες μιας κακής διατροφής, αλλά μπορεί να καλύψει τα κενά που εμφανίζονται ακόμα και σε όσους προσέχουν εξαιρετικά τη διατροφή τους.

Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

Δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 100€ και βάρος έως 2 κιλά!
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.