Αποτοξίνωση: Γιατί είναι μια αναγκαιότητα για την υγεία μας;

αποτοξίνωση

Το ανθρώπινο σώμα μοιάζει αρκετά με τη μηχανή του αυτοκινήτου στο ότι τείνει να “μπουκώνει” από τη συνεχή έκθεση του σε τοξίνες. Τα χημικά καθαρισμού, η ρύπανση του περιβάλλοντος, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα μεταποιημένα τρόφιμα – όλα αυτά και πολλά άλλα δημιουργούν μια σταθερή επιβάρυνση στα φυσικά συστήματα καθαρισμού του σώματος. Ενώ αυτά τα συστήματα είναι σχεδιασμένα στο να εντοπίζουν και να καθαρίζουν όσες τοξίνες από το σώμα είναι δυνατόν, μπορούν να υπερφορτωθούν από την τεράστια, σταθερή τοξική επίθεση του σύγχρονου κόσμου μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμπληρωματική αποτοξίνωση σώματος είναι τόσο σημαντική. Για να επανεκκινήσετε τον μηχανισμό αποτοξίνωσης του σώματος σας ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι οποιεσδήποτε τοξικές ουσίες απομακρύνονται όσο πιο γρήγορα και σωστά γίνεται, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε ορισμένα πρωτόκολλα σε τακτική βάση.

Η αποτοξίνωση είναι πολλά περισσότερα από την επιφανειακή αντίληψη του απλώς να αισθάνεστε «καθαροί», εξαιτίας κάποιας μοντέρνας δίαιτας. Πρόκειται για την προστασία του σώματός σας από τις πραγματικές και καταστροφικές επιπτώσεις της συσσώρευσης τοξικών ουσιών.

 Γιατί η αποτοξίνωση πρέπει να συμβεί πριν από την απώλεια βάρους

Το πρόβλημα με το να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος πριν την αποτοξίνωση είναι ότι οι τοξίνες έχουν την τάση να ζουν στο εσωτερικό του λιπώδους ιστού. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που θα αρχίσετε να καίτε το λίπος, αυτές οι τοξίνες θα ξεκινήσουν αμέσως να πλημμυρίζουν το σύστημά σας. Ανάλογα με τo προσωπικό επίπεδο τοξικότητας, η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να υπερφορτώσει τα ζωτικά όργανα σας.

«Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των τοξινών είναι λιποδιαλυτά μόρια,»εξηγεί μια μελέτη του 2002 που δημοσιεύθηκε στο Advances in Nutrition: Μια διεθνής Εφημερίδα σχετικά με τη φύση των τοξινών που ενσωματώνουν τον εαυτό τους στον λιπώδη ιστό.

Το πρώτο βήμα για την αποτοξίνωση του σώματος σας: Μείωση της έκθεσης σε τοξικές ουσίες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ακόμη ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού είναι η μείωση της έκθεσης σας σε τοξικές ουσίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένα νόημα του να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τις τοξίνες, εάν πρόκειται να συνεχίσετε ασυναίσθητα να εκτίθεστε σε αυτές. Προκειμένου το σώμα σας να αποκτήσουν το πάνω χέρι στη διαδικασία αποτοξίνωσης, θα πρέπει να δώσετε στο συκώτι και στα έντερα σας ένα διάλειμμα από το να έχουν να επεξεργαστούν τόσες πολλές τοξίνες μονομιάς.

7 από τις πιο κοινές πηγές της τοξικότητας που πρέπει να προσέξετε:

1. Ενδοκρινικοί Χημικοί Διαταράκτες (EDCs)

Τόσο περιβαλλοντική όσο και διατροφική ανησυχία, στα EDCs περιλαμβάνονται οι φθαλικές ενώσεις στα πλαστικά σκεύη, τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs) σε ηλεκτρικές συσκευές και οι λαμπτήρες φθορισμού, η δισφαινόλη-Α (BPA) στα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα συνθετικά στεροειδή σε συμβατικά προϊόντα κρέατος και οι οιστρογονικές ενώσεις σε τρόφιμα με βάση τη σόγια.

2. Φυτοφάρμακα

Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταναλώνετε οργανικά, χωρίς χημικά, προϊόντα όποτε είναι δυνατόν είναι επειδή πολλά φυτοφάρμακα στα κοινά τρόφιμα είναι εξαιρετικά τοξικά. Τα φυτοφάρμακα, τα  εντομοκτόνα και τα ζιζανιοκτόνα έχουν σχεδιαστεί στο να καταστρέφουν τη ζωή. Είναι να απορεί κανείς που συσσωρεύονται επίσης, και ενεργούν με τέτοιο τρόπο που βλάπτει το ανθρώπινο σώμα;

3. “Ελαφρά” και βαρέα μέταλλα

Αυτό που κάνει τα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, το αλουμίνιο, ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αρσενικό και το νικέλιο τόσο επικίνδυνα είναι ότι είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στο περιβάλλον μας σήμερα. Συνήθως, δεν δείχνουν άμεσες επιδράσεις στον οργανισμό λόγω της σταδιακής συσσώρευσης τους με την πάροδο του χρόνου. Πηγές της έκθεσης περιλαμβάνουν τη ρύπανση του αέρα, μη αντικολλητικά σκεύη, τα καλλυντικά, τα εμβόλια, το σφράγισμα των δοντιών με αμάλγαμα, ο καπνός του τσιγάρου, τα συμβατικά προϊόντα οικιακού καθαρισμού και τα μολυσμένα προϊόντα διατροφής.

4. Φθόριο

Αυτό το δηλητήριο που καταστρέφει τα οστά και τον εγκέφαλο είναι δύσκολο να αποφευχθεί, αν ζείτε σε μια κοινότητα που προσθέτει τεχνητές  χημικές ουσίες φθορίου στην δημόσια παροχή νερού. Αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σε αυτήν την επιβλαβή χημική ουσία – η οποία έχει αποδειχθεί ότι εκλύει μόλυβδο και άλλα δηλητήρια από σωλήνες ύδρευσης – επενδύοντας σε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού σε ολόκληρο το σπίτι που χρησιμοποιεί την αντίστροφη όσμωση, το ενεργοποιημένο αλουμίνιο, ή / και τεχνολογία φιλτραρίσματος ιόντων του νερού.

5. Πρόσθετα τροφίμων, συντηρητικά, και αυξητικές ορμόνες

Υπάρχει ένα γνωστό γνωμικό που λέει πως αν είναι διαφημίζομενο στην τηλεόραση, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να το φας! Πολλά συσκευασμένα και επεξεργασμένα προϊόντα τροφίμων είναι φορτωμένα με χημικά συντηρητικά όπως βενζοϊκό νάτριο, γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), εξευγενισμένα σάκχαρα, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, συνθετικές χρωστικές τροφίμων, και άλλα συνθετικά μη τρόφιμα που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση και την εκφυλιστική ασθένεια. Αποφεύγοντας αυτές τις τροφές και τρώγοντας μόνο αγνά, απλά τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, με μη ακτινοβολημένα συστατικά θα βοηθήσετε σε μεγάλο βαθμό την ελαχιστοποίηση έκθεσης σας σε τοξικές ουσίες.

6. Ηλεκτρονική ομίχλη

Γνωστή ως ηλεκτρομαγνητική συχνότητα (EMF) ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (EMR), αυτές είναι οι αόρατες τοξίνες που δεν μπορούμε να δούμε και ως εκ τούτου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις σκεφτόμαστε. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα, τα WiFi, οι έξυπνοι μετρητές, οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας, οι φούρνοι μικροκυμάτων,  οι φορητοί υπολογιστές, και πολλές άλλες συσκευές εκπέμπουν μια σταθερή ροή ακτινοβολίας στο περιβάλλον γύρω σας. Αυτό προκαλεί βλάβη σε κυτταρικό επίπεδο και μπορεί ακόμη και να αλλάξει το γενετικό υλικό των κυττάρων σας.

7. Χημικά φάρμακα

Οι περισσότερες από τις ουσίες που η κοινωνία αναγνωρίζει ως φάρμακο (ειδικά σε σχέση με τις θεραπείες κατά του καρκίνου), το σώμα τις αναγνωρίζει ως δηλητήριο. Τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι μεταξύ των χειρότερων τοξικών παραβατών  στον σύγχρονο κόσμο μας, με μια ισχυρή λιπόφιλη τάση να συσσωρεύονται στο λίπος και στο νευρολογικό ιστό. Ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα έχουν επίσης ένα μεγάλο χρόνο ημιζωής, που σημαίνει ότι δεν διασπώνται πολύ γρήγορα και μπορεί να πάρει μήνες ή ακόμα και χρόνια για να εξαφανιστούν από το σώμα.

Δεν λέω να σταματήσετε να παίρνετε τις συνταγές σας, αλλά πριν από την αποδοχή μια συνταγής από το γιατρό σας, καλό θα ήταν να ρωτήσετε αν υπάρχει κάποια δίαιτα ή αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα μπορούσε να λειτουργήσει αντ ‘αυτού. Θα μένατε έκπληκτοι από τον αριθμό των διαταραχών που μπορούν να βελτιωθούν μέσα από μια αλλαγή στη διατροφή και τη βελτίωση άλλων παραγόντων του τρόπου ζωής, όπως στα επίπεδα στρες και την ποιότητα του ύπνου.

Η παραπάνω λίστα δεν έχει σκοπό να σας τρομάξει. Επίσης το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταθέσετε τα όπλα σας και να δηλώσετε ότι δεν έχει νόημα ακόμα και να προσπαθήσετε το να περιορίσετε την έκθεσή σας σε όλες τις διάφορες τοξίνες. Ο στόχος είναι η πρόοδος, όχι η τελειότητα γιατί η υγεία είναι μια συνειδητή επιλογή που πρέπει να κάνουμε.

 Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα σχετικά με το πόσο απαραίτητη είναι η αποτοξίνωση για τη διατήρηση της υγείας σας, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο Antioxidant 24h και στο Φίλτρο Επεξεργασίας Νερού

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

 

 

 

 

 

Δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 100€ και βάρος έως 2 κιλά!
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.