Αυτισμός και ΚΝΣ: Μια ασθένεια σε ραγδαία αύξηση!

Υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση των νευρολογικών παθήσεων. Όπως και τα άτομα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ADHD) ή άλλες νευρολογικές διαταραχές, έτσι και τα άτομα με αυτισμό παρουσιάζουν πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζουν συχνά προβλήματα με την εκτελεστική λειτουργία. Διαθέτουν φτωχή μνήμη και έχουν δυσκολία εστίασης και συγκέντρωσης. Συχνά δυσκολεύονται με την ανάγνωση, ομιλία ή / και τη γραφή. Έχουν θέματα συμπεριφοράς και διαθέσεων και μπορούν να γίνουν παρανοϊκοί, καταθλιπτικοί, αγχώδης και συχνά υποφέρουν από διαταραχές ύπνου. Έτσι λοιπόν, άρχισα να διερωτώμαι, “θα μπορούσε όλες αυτές οι καταστάσεις  διαταραχής να έχουν την ίδια αιτιολογία; και αν ναι, μπορούμε να αντιστρέψουμε τη ζημιά σε έναν αναπτυσσόμενο εγκέφαλο; ” Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Διερευνώντας όλες τις πιθανές αιτίες αυτών των διαταραχών, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι όλες είναι αυτοάνοσες διαταραχές που προκαλούν νευρο-φλεγμονή. Έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια αυξημένη ανοσολογική απόκριση σε αυτιστικούς ασθενείς και ότι η εντοπισμένη φλεγμονή του εγκεφάλου και η αυτοάνοση διαταραχή μπορεί να εμπλέκεται στην παθογένεση της ASD (Ευρέως Φάσματος Αυτισμό). Μόλις κατανοήσετε αυτό, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο κατανόησης του πώς να αντιμετωπίσετε τον αυτισμό. Με τη βοήθεια των κατάλληλων γιατρών θα μπορέσετε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωση της φλεγμονής του εντέρου, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τη φλεγμονή του εγκεφάλου. Αυτού του είδους οι θεραπείες έχουν προφανή αποτελέσματα στη σωματική και συναισθηματική υγεία του αυτιστικού ατόμου.

Τι θα ανακαλύψετε στην ερευνά σας;

Ότι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη, τα συντηρητικά τροφίμων όπως το MSG, οι τεχνητές χρωστικές ουσίες τροφίμων, τα φυτοφάρμακα, τα βαρέα μέταλλα όπως το αλουμίνιο, τα γενετικός τροποποιημένα τρόφιμα και τα συστατικά εμβολίων είναι νευροτοξικά, και μπορούν να προκαλέσουν αναπτυξιακές, συναισθηματικές και νευρολογικές διαταραχές. Δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας και προκαλούν πολλές γενετικές μεταλλάξεις. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε έχει άμεση επίδραση στην έκφραση του γενετικού μας κώδικα. Μπορούμε να φανταστούμε πως επηρεάζει το σύνολο των βιολογικών συστημάτων μας που είναι υπεύθυνα για συγκεκριμένες λειτουργίες που είναι απαραίτητες για την υγιή διαβίωση. Κατά τη μελέτη της νόσου, οι ερευνητές στον τομέα της επιγενετικής ανακάλυψαν ότι ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε τα γονίδια μας. Οι μεταλλάξεις μας αποτρέπουν από το να αποτοξινωθούμε αποτελεσματικά. Αναστέλλεται επίσης η ικανότητα του σώματος να αφομοιώνει τα τρόφιμα, να μεταφέρει ουσίες μεταξύ των κυττάρων και η κατάλληλη αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών.

Στις 4 Ιανουαρίου 2012 το δελτίο τύπου της ScienceDaily είχε ως επικεφαλίδα -« Ο αυτισμός μπορεί να συνδέεται με μη φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ανοσοποιητικού συστήματος και τη νέα πρωτεΐνη Θραύσματος.» Φαίνεται να υπάρχουν υψηλά επίπεδα του Alzheimer Βήτα-Αμυλοειδούς Προδρόμου Πρωτεΐνης (ΑΡΡ) σε παιδιά με σοβαρή αυτιστική συμπεριφορά και επιθετικότητα. Αυτή η πρωτεΐνη η οποία μελετάται σε μεγάλο βαθμό στη νόσο του Alzheimer φαίνεται επίσης να εμφανίζεται και στον Αυτισμό. Στην Εφημερίδα της Παιδικής Νευρολογίας  αναφέρουν «Τα παιδιά με σοβαρή  μορφή αυτισμού και επιθετικότητας παρουσίασαν να εκκρίνουν βήτα-αμυλοειδούς προδρόμου πρωτεΐνης κατα δύο ή περισσότερες φορές από τα επίπεδα των παιδιών χωρίς αυτισμό και έως και τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι τα παιδιά με ήπιο αυτισμό.»  Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κακή υγεία του εντέρου / μικροβιακή χλωρίδα και ο υδράργυρος μπορεί να είναι τα αίτια ή οι κύριοι παράγοντες στην παθολογία του εγκεφάλου τόσο  στη νόσο Alzheimer όσο και στον ASD (ευρέως φάσματος αυτισμό), και πιθανώς να υπάρχει συνέργεια με άλλες τοξικές ενώσεις ή παθογόνα για την πρόκληση της παθολογίας του εγκεφάλου που παρατηρείται σε αυτούς που διαγνώστηκαν με ASD.

Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει ADHD, αυτισμό ή άλλη νευρολογική διαταραχή, σας ενθαρρύνω να σκάψετε βαθύτερα για να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Εξετάστε τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων και εξετάστε την πιθανή ανάγκη συνεχή φροντίδα ιατρικής ή ψυχολογικής επαγγελματικής υποστήριξης.

Ginkgo Biloba

Το Ginkgo biloba, ένα βότανο που φύεται στην Κίνα, μπορεί να προσφέρει οφέλη για την ανακούφιση των επιπτώσεων του αυτισμού. Τα συμπληρώματα που περιέχουν τα φύλλα του βοτάνου αυτού βοηθούν στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη, σύμφωνα με τον Michael Castleman, συγγραφέα του βιβλίου «The New Healing Herbs». Το Ginkgo biloba είναι επίσης αντιοξειδωτικό, και συμβάλλει  στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών στα εγκέφαλικα κύτταρα που μπορούν να βλάψουν τη γνωστική λειτουργία.

Βαλεριάνα

Η Βαλεριάνα είναι ένα εγχώριο βότανο στις εύκρατες περιοχές της Ευρώπης.  Οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές συνιστούσαν αυτό το βότανο ως αντίδοτο σε δηλητήριο και ως φάρμακο για την κατακράτηση υγρών.  Οι Γερμανοί γιατροί τον 12ο αιώνα, αναγνώρισαν τις ηρεμιστικές  και καταπραϋντικές ιδιότητες της βαλεριάνας. Συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βαλεριάνα μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία, στην ασταθή συμπεριφορά και στη βελτίωση της συγκέντρωσης. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν διαταραχές στον ύπνο ενισχύωντας έτσι τη γνωστική λειτουργία.

Dr. Λ. Γερακούλιας  M.D. [E.H.]

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα