Βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά για καλύτερη ποιότητα ζωής!

Στην πραγματικότητα τo να δημιουργήσετε ένα πράσινο σπίτι είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι μπορεί να πιστεύετε. Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται από τη σκέψη ότι απαιτεί πολλές προσπάθειες, χρόνο και χρήματα για να στραφούν σε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, ωστόσο στην πραγματικότητα, το να κινηθεί κανείς προς οικολογική κατεύθυνση δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Για κάθε προϊόν που αγοράζετε σήμερα, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να βρείτε εναλλακτική λύση που να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Προκαλούμε διάφορες επιπτώσεις στο περιβάλλον για κάθε μικρό πράγμα που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, και αν στραφούμε προς οικολογικά προϊόντα, μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουμε στη διάσωση του περιβάλλοντός και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της αειφορίας.

Τι σημαίνει βιοδιασπώμενο προϊόν;

Η λέξη βιοδιασπώμενο συμβολίζει τα προϊόντα που δεν βλάπτουν τη γη ή το περιβάλλον. Τα προϊόντα αυτά, ονομάζονται και βιώσιμα προϊόντα, καθώς παρέχουν διάφορα οφέλη για τους ανθρώπους: οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, διατηρώντας παράλληλα τη δημόσια υγεία. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή για το περιβάλλον, από την δημιουργία τους από τις πρώτες ύλες για την παραγωγή, μέχρι την κατανάλωση και την απόρριψη τους.

Προϊόντα Καθαρισμού Σπιτιού

Τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν διάφορες τοξικές χημικές ουσίες, οι οποίες είναι επιβλαβής για το περιβάλλον. Ακόμα κι αν αφαιρούν κάθε ρύπο από το σπίτι και το αφήνουν πεντακάθαρο, κάθε φορά που χρησιμοποιούνται απελευθερώνουν επιβλαβείς ενώσεις και διαλύτες στην ατμόσφαιρα και, ως εκ τούτου, δεν είναι καλό για την υγεία μας. Ένα κανονικό νοικοκυριό χρησιμοποιεί μια ευρεία ποικιλία προϊόντων που περιέχουν βλαβερές τοξικές χημικές ουσίες, όπως τα καθαριστικά επίπλων και τα γυαλιστικά, τα αποσμητικά χώρου, τα καθαριστικά γυαλιού και πλακιδίων, τα καθαριστικά τουαλέτας, τα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά χαλιών και ο κατάλογος συνεχίζεται. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για το σπίτι μας είναι να μεταβούμε από προϊόντα που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως: οι φθαλικές ενώσεις, το Τετραχλωραιθυλένιο / PERC, η αμμωνία, το χλώριο, και οποιαδήποτε άλλα σε προϊόντα με την ένδειξη «χωρίς φωσφορικά άλατα ή διαλύτες.»

Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων δεν ωφελεί μόνο το περιβάλλον. Τα οφέλη για τους καταναλωτές είναι εξίσου πολύτιμα:
  1. Υγιή Κατοικία & Οικογένεια

    Χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα / φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα προστατεύετε τους χρήστες από την έκθεση σε χημικές ουσίες. «Δεν θα υπάρχουν πλέον χημικές ουσίες που απορροφώνται από το δέρμα ή εισπνέονται από το άτομο που καθαρίζει» αναφέρει η Leslie Reichert, συντάκτης της Joy of Green Cleaning. Αυτό σημαίνει ότι εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν θα αναπνέτεν πλέον χημικά υπολείμματα από τα απορρυπαντικά καθαρισμού. 

  2. Λιγότεροι Κίνδυνοι

    Υπάρχουν πάντα σημαντικοί κίνδυνοι κατά το χειρισμό συμβατικών προϊόντων καθαρισμού που μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα στα μάτια και το δέρμα. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν τον ερεθισμό του δέρματος μετά από πλύσιμο ρούχων με τα απορρυπαντικά πλυντηρίου. Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα χρησιμοποιούν κυρίως ευγενή συστατικά τα οποία είναι φιλικά προς το δέρμα.

  3. Bye Βye Ισχυρή Χημική Μυρωδιά

    Ένα κοινό παράπονο κατά τη χρήση συμβατικών προϊόντων καθαρισμού είναι η ισχυρή χημική μυρωδιά που μπορεί συχνά να προκαλέσει πονοκεφάλους σε όσους έχουν χαμηλή ανοχή σε ισχυρές μυρωδιές ουσιών. Τα περισσότερα βιοδιασπώμενα προϊόντα χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά που εκπέμπουν ευχάριστη οσμή, όπως εσπεριδοειδή, λεβάντα, κλπ

  4. Υγιέστερο περιβάλλον = πιο υγιή άτομα

    Τα οφέλη από τη χρήση “πράσινων” προϊόντων είναι σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Όταν η ζήτηση για βιοδιασπώμενα προϊόντα αυξηθεί, ολοένα και περισσότερες εταιρείες θα πιεστούν να ακολουθήσουν φιλικούς προς το περιβάλλον κανονισμούς για τέτοια απορρυπαντικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τοξικών απόβλητων στο νερό και τον αέρα, το οποίο προωθεί καλύτερο περιβάλλον για τη βλάστηση και την ανάπτυξη τόσο του φυτικού όσο και του ζωικού βασιλείου. Τελικά, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πιο υγιεινό αέρα και ασφαλή τρόφιμα.

Πρέπει από σήμερα να μεταβείτε στη χρήση βιολογικών προϊόντων;
Τα  παραπάνω οφέλη είναι από μόνα τους η απάντησή σας.

 Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα, σας προτείνουμε να δείτε και εδώ.

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Παρόμοια άρθρα