|

Ο ρόλος των βιταμινών στο δέρμα

Βιταμίνες δέρμα

Το δέρμα όπως και το σώμα έχει καθημερινά ανάγκη από κάποιες βιταμίνες για να λειτουργήσει σωστά. Είναι βασικό λοιπόν να ξέρετε σε τι εξυπηρετούν και τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψή τους.

Βιταμίνες και Ομορφιά

Βιταμίνη Α

Είναι βασική για την υγεία των ματιών. Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση του κερατοειδούς, αίσθηση καψίματος, κοκκινίλες κ.λ.π. Είναι απαραίτητη για τη λάμψη και τη φρεσκάδα του χρώματος της επιδερμίδας. Η έλλειψή της προκαλεί αλλαγή του μεταβολισμού του δέρματος με αποτέλεσμα τηn ξηρότητά του. Θα τη βρείτε στα περισσότερα λαχανικά και φρούτα, στα ψάρια και στα γαλακτοκομικά.

Βιταμίνη C

Παίζει σπουδαίο ρόλο για τα δόντια. Η έλλειψή της δημιουργεί ουλίτιδα, στοματίτιδα και ερεθισμό του ουρανίσκου. Επιπλέον προκαλεί ξηρότητα στην επιδερμίδα. Συνιστάται σε περίπτωση ψωρίασης ή εξανθημάτων. Θα τη βρείτε κυρίως στα φρούτα και στα λαχανικά.

Βιταμίνη Ε

Είναι η βιταμίνη της νεότητας και της αναπαραγωγής. Παίζει βασικό ρόλο στις γεννητικές λειτουργίες και όταν γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του ενδοκρινικού συστήματος στο τομέα της ομορφιάς, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να την υποτιμάμε. Είναι καλή για τα μάτια και συνιστάται στα εκζέματα. Θα τη βρείτε στο ψωμί, στο ζαμπόν και στα φρούτα.

Βιταμίνη Κ

Στο τομέα της ομορφιάς δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, η έλλειψή της όμως προκαλεί χιονίστρες. Θα τη βρείτε στα αβγά και σε ορισμένα λαχανικά όπως οι ντομάτες και τα μπιζέλια.

Αυτές τις βιταμίνες βεβαίως θα τις βρείτε και σε πολλές κρέμες μόνο που είναι μάλλον χημικές. Όμως η φύση έχει προνοήσει πριν από εμάς. Υπάρχουν υπρετροφές που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες και μπορούμε συμπληρωματικά να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας και κατ΄επέκταση το δέρμα μας. Επιπλέον η κοσμετολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε οι υπερτροφές αυτές να υπάρχουν και σαν συστατικά σε κρέμες.

Μπορείτε να δείτε και τα παρακάτω προϊόντα:

Ρένα Διαμαντοπούλου,
Ολιστική Αισθητική

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα