After sun λοσιόν: Γιατί είναι σημαντική η χρήση της!

after-sun
Είναι όντως απαραίτητη για τη φροντίδα του δέρματος μετά την έκθεσή του στον ήλιο;

Βλάβες που προκλήθηκαν από τον ήλιο, δε γίνεται να αναιρεθούν. Μπορείτε όμως να βοηθήσετε το δέρμα σας να τις αντιμετωπίσει. «Οι  after sun λοσιόν είναι καθοριστικής σημασίας για τη συμβολή τους στην επανυδάτωση του δέρματος κατά τη διαδικασία επούλωσης του ηλιακού εγκαύματος, καθώς διατηρούν την υγρασία», λέει ο Δρ. Ariel Ostad, δερματολόγος της NYC. «Τα προϊόντα με αλόη βέρα βοηθούν στην επούλωση του δέρματος και μπορούν να ελαφρύνουν τον πόνο από το ηλιακό έγκαυμα καθώς έχουν καταπραϋντικές και ανακουφιστικές ιδιότητες.»

Ο Δρ Ostad προτείνει την εφαρμογή after sun προϊόντων για ανακούφιση αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Μπορείτε να συνεχίσετε να το εφαρμόζετε ακόμα και μετά το έγκαυμα για να βοηθήσετε να επαναφέρετε την υγρασία στο δέρμα και να βελτιώσετε την εμφάνιση και την ακεραιότητα του.»

Τα σωστά after sun προϊόντα μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν το ξεφλούδισμα και να παρατείνουν το μαύρισμα σας. «Η εφαρμογή αυτών των after sun προϊόντων διατηρεί την περιοχή ενυδατωμένη, έτσι ώστε το δέρμα να μην έχει αυτό το αποτέλεσμα των νιφάδων», λέει ο Δρ Ostad. «Όταν το ξεφλούδισμένο  δέρμα ενυδατωθεί αμέσως, είναι λιγότερο πιθανό να εξαπλωθεί το ξεφλούδισμα». Ομοίως, λέει ότι το μυστικό για την αύξηση του μαυρίσματος είναι να κρατήσετε την επιδερμίδα νυδατωμένη.

«Το να εφαρμόζετε τις after sun κρέμες μετά το μπάνιο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της απορρόφησης της» Είτε το δέρμα είναι ξηρό είτε αρχίζει να ξεφλουδίζει, η after sun κρέμα θα σας βοηθήσει στο να διατηρήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα μέχρι το φθινόπωρο.

Σε διάφορες μελέτες για την εξέταση των πλεονεκτημάτων του φυτού aloe vera που διεξήχθησαν, διαπιστώθηκε ότι η αλόη βέρα έχει στην πραγματικότητα αρκετές ιδιότητες που είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία μιας λίστας δερματικών παθήσεων, από νιφάδες ή ξηρό δέρμα, δερματικές βλάβες από καλλυντικά, προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και πολλά άλλα.

5 πλεονεκτήματα της aloe vera στην after sun κρέμα:
  1. Αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμα. Η Αλόη βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα μέσω της ισχυρής θεραπευτικής της επίδρασης στο επιθηλιακό επίπεδο του δέρματος, ενός στρώματος κυττάρων που καλύπτουν το σώμα. Λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα στο δέρμα και βοηθά στην αναπλήρωση της υγρασίας του. Λόγω των θρεπτικών και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της, το δέρμα θεραπεύεται πιο γρήγορα.
  2. Λειτουργεί ως ενυδατική κρέμα. Η αλόη ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να της δίνει λιπαρή αίσθηση, γι’αυτό είναι ιδανική για όσους έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Για τις γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά προσώπου αλλά και σώματος, ενώ για τους άνδρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως θεραπεία μετά το ξύρισμα, καθώς οι θεραπευτικές της ιδιότητες μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρές περικοπές που προκαλούνται από το ξύρισμα.
  3. Αντιμετωπίζει την ακμή. Η Aloe vera περιέχει δύο ορμόνες: την αυξίνη και την γιβερελίνη. Αυτές οι δύο ορμόνες παρέχουν άμεση επούλωση των πληγών και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος. Η γιβερελίνη δρα ως ορμόνη ανάπτυξης που διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Η αλόη είναι καταπραϋντική και μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές του δέρματος, τις φουσκάλες και τον κνησμό, βοηθώντας το δέρμα να θεραπευτεί πιο γρήγορα. Επιπλέον, στην Αγιουρβεδική ιατρική, η Αλόη χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική θεραπεία χρόνιων δερματικών προβλημάτων, όπως η ψωρίαση, η ακμή και το έκζεμα.
  4. Καταπολεμά τη γήρανση. Καθώς μεγαλώνουμε, όλοι αρχίζουμε να ανησυχούμε για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και την απώλεια ελαστικότητας στο δέρμα μας, πόσο μάλλον για την επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος από τη συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο. Η αλόη περιέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών όπως το β-καροτένιο, η βιταμίνη C και Ε που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της φυσικής ελαστικότητας του δέρματος και να διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο.

 Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing Προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα