Η χημεία στο σπίτι μας

Από οικολογική άποψη, η εύκολη και «απόλυτη» καθαριότητα που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά έχει σοβαρές συνέπειες. Τόσο κατά την παραγωγή, όσο και μετά τη χρήση ως οικιακά απόβλητα τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα.
Τα περισσότερα από τα απορρυπαντικά του εμπορίου έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, με κυριολεκτικά μαρτυρικές συνθήκες. Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών.

Χημικά & Περιβάλλον:

Στο μικρόκοσμο του σπιτιού μας, καθαρίζουμε τους χώρους με απορρυπαντικά. Όλα τα συμβατικά απορρυπαντικά βασίζουν τη σύνθεση τους στα παράγωγα πετρελαίου και σε φωσφορικά άλατα. Δε σταματάει μόνο στο σπίτι το πρόβλημα. Τα βλαβερά απορρυπαντικά, καταλήγουν να ρυπαίνουν θάλασσες, λίμνες και ποταμούς. Ο Σαρωνικός κάθε χρόνο δέχεται περίπου 200.000 τόνους από απόνερα, με απορρυπαντικά που δε διασπώνται. Υπολογίζεται, ότι για κάθε κάτοικο της Αθήνας αντιστοιχούν, περίπου, 4-5 κιλά τέτοιων απορρυπαντικών, σε ετήσια βάση.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

1. Να κάνουμε το σπίτι μας πιο υγιεινό και να μειώσουμε την ανάγκη για καθαρισμό. Βασικό βήμα για να είναι πιο καθαρό το σπίτι είναι ο καθημερινό αερισμός του σπιτιού και ιδιαίτερα των υπνοδωματίων.

2. Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου, χρησιμοποιούμε φύλλα λεβάντας, μέντας ή αιθέρια έλαια. Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα των παιδιών που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες.

3. Να αγοράζουμε απορρυπαντικά μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον.
Τα βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά της VitaMelia είναι μικροβιοκτόνα και μυκητοκτόνα, μη τοξικά, χωρίς χλώριο, αμμωνία ή φώσφορο.

Απλοποιήστε την ζωή σας και βοηθήστε το περιβάλλον χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα καθαριστικά.

Μετάβαση στο Πράσινο Καθαρισμό

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά έχουν διακριθεί ως αποτελεσματικά βακτηριοκτόνα και βιοκτόνα. Η αποκλειστική τεχνολογία κατασκευής τους τα καθιστά ένα μοναδικό σύστημα απολύμανσης που στοχεύει στους πιο επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, ενώ παράλληλα ανήκουν στη μη-τοξική βαθμίδα.

Όσον αφορά τις οσμές, τα οικολογικά καθαριστικά δεν αποκρύπτουν οσμές, ούτε παράγουν επιβλαβή αρώματα ή μυρωδιές. Απλώς εξαλείφουν την οσμή. Καταστρέφουν τη βιολογική μόλυνση αντιμετωπίζοντας την πηγή της οσμής. Είναι ιδανικό για χρήση κοντά σε ανθρώπους ή ζώα ή άτομα με αλλεργίες ή ανοσολογικές ανεπάρκειες, καθώς δεν είναι επιβλαβή για τις επιφάνειες και δεν παράγουν πτητικές οργανικές ενώσεις. Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι αποτελεσματικά ενάντια στις πιο δυνατές οσμές.

Πρόκειται για προϊόντα μη διαβρωτικά, μη εύφλεκτα και που προάγουν υγιέστερους χώρους διαβίωσης για τους ανθρώπους και, συνεπώς, και για τα ζώα. Έχουν τη δύναμη των κοινών βιοχημικών απολυμαντικών φέροντας όμως την πτυχή της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι ιδανικά για πολλαπλές εφαρμογές καθώς είναι:

Άφλεκτα
Μη τοξικά
Ελεύθερα από φώσφορο, αλλεργιογόνα, EDTA, χλώριο & αμμωνία
Σκοτώνουν βακτήρια και ιούς

Αν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους σε τακτική βάση και δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία, λάβετε υπόψιν το σπίτι στο οποίο περνάτε το χρόνο σας κάθε μέρα. Η EPA έχει εντοπίσει μια ντουζίνα διαφορετικές χημικές ουσίες με ερεθιστικές ιδιότητες που είναι πανταχού παρούσες στα σπίτια μας, στατιστικά εντοπίζονται έως και πέντε φορές συχνότερα από άλλες μολύνσεις στον αέρα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες  λύσεις που είναι αποτελεσματικές και ασφαλής, δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο για να προβείτε στην εφαρμογή αυτών των λύσεων.

Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και εδώ.

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing  Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα