Καθαριστικά τζαμιών: Τί περιέχουν

καθαριστικά τζαμιών

Όπως όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν επιβλαβής για την υγεία χημικές ουσίες έτσι και τα καθαριστικά τζαμιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την υγεία του ανθρώπου. Βασικός λόγος που είναι ακόμη πιο βλαβερά από άλλα απορυπαντικά όπως για παράδειγμα από το απορρυπαντικό για το πάτωμα είναι η μορφή του σε σπρέι και τα συστατικά του.

Τα καθαριστικά τζαμιών περιέχουν μέχρι και 40% οινόπνευμα καθώς είναι η βασική ουσία που καθαρίζει και δημιουργεί αυτό το διάφανο αποτέλεσμα που θέλουμε για τα τζάμια και τις γυάλινες επιφάνειες. Επιπλέον περιέχει επιφανειοδραστικές ουσίες – κυρίως αμμωνία που είναι επικύνδυνη για τα μάτια. Πολλά καθαριστικά τζαμιών περιέχουν υδροξείδιο του καλίου θειικό ή φωσφορικό νάτριο και οξικό οξύ.

Χημικά καθαριστικά τζαμιών σε Σπρέι

Αναγκαστικά τα περισσότερα καθαριστικά τζαμιών, και όχι μόνο, είναι σε σπρέι. Το σπρέι σε χημικά απορρυπαντικά είναι πολύ βλαβερό για την υγεία αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Πονοκέφαλοι, προβλήματα ματιών και άλλοι ερεθισμοί αναφέρθηκαν ακόμη και από υγιείς φοιτητές που εκτέθηκαν σε συγκεκριμένες χημικές ουσίες και ενώσεις σε σπρέι καθαριστικά. Σύμφωνα με το άρθρο της Sandi Daughton στη Seattle Times, σε μια έρευνα πάνω από 2.000 άτομα το 2004 και το 2005 αποκάλυψε ότι το 20% αυτών των ανθρώπων αρρώστησαν ή έπασχαν από κάποια δυσφορία όταν εκτέθηκαν σε χημικά απορρυπαντικά σπρέι. Οι ασθενείς με άσθμα ανέφεραν ένα ποσοστό που ήταν δύο φορές υψηλότερο. Στην πραγματικότητα μέχρι το 37% των πολιτών παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους ή δυσκολία κατά την αναπνοή.

Μετάβαση στον Πράσινο Καθαρισμό

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά έχουν διακριθεί ως αποτελεσματικά βακτηριοκτόνα και βιοκτόνα. Η αποκλειστική τεχνολογία κατασκευής τους τα καθιστά ένα μοναδικό σύστημα απολύμανσης που στοχεύει στους πιο επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, ενώ παράλληλα ανήκουν στη μη-τοξική βαθμίδα.

Όσον αφορά τις οσμές, τα οικολογικά καθαριστικά δεν αποκρύπτουν οσμές, ούτε παράγουν επιβλαβή αρώματα ή μυρωδιές. Απλώς εξαλείφουν την οσμή. Καταστρέφουν τη βιολογική μόλυνση αντιμετωπίζοντας την πηγή της οσμής. Είναι ιδανικό για χρήση κοντά σε ανθρώπους ή ζώα ή άτομα με αλλεργίες ή ανοσολογικές ανεπάρκειες, καθώς δεν είναι επιβλαβείς για τις επιφάνειες και δεν παράγουν πτητικές οργανικές ενώσεις. Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι αποτελεσματικά ενάντια στις πιο δυνατές οσμές.

Πρόκειται για προϊόντα μη διαβρωτικά, μη εύφλεκτα και που προάγουν υγιέστερους χώρους διαβίωσης για τους ανθρώπους και, συνεπώς, και για τα ζώα. Έχουν τη δύναμη των κοινών βιοχημικών απολυμαντικών φέροντας όμως την πτυχή της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι ιδανικά για πολλαπλές εφαρμογές καθώς είναι:

Άφλεκτα
Μη τοξικά
Ελεύθερα από φώσφορο, αλλεργιογόνα, EDTA, χλώριο & αμμωνία
Σκοτώνουν βακτήρια και ιούς

Αν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους σε τακτική βάση και δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία, λάβετε υπόψιν το σπίτι στο οποίο περνάτε το χρόνο σας κάθε μέρα. Η EPA έχει εντοπίσει μια ντουζίνα διαφορετικές χημικές ουσίες με ερεθιστικές ιδιότητες που είναι πανταχού παρούσες στα σπίτια μας, στατιστικά εντοπίζονται έως και πέντε φορές συχνότερα από άλλες μολύνσεις στον αέρα.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες  λύσεις που είναι αποτελεσματικές και ασφαλής, δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο για να προβείτε στην εφαρμογή αυτών των λύσεων.
Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και εδώ.

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing  Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

 

 

 

 

 

Δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 100€ και βάρος έως 2 κιλά!
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.