Καρδιαγγειακά προβλήματα και κυκλοφορικό

κυκλοφορικό καρδιαγγειακό Συνένζυμο Q10

Η καρδιά είναι το πιο αξιοθαύμαστο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ζυγίζει 300-350 γραμμάρια και κάνει 70 σφίξεις το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας. Η καρδιά λειτουργεί αποκλειστικά ως αντλία και παρέχει τη δύναμη που απαιτείται για τη συνεχή κυκλοφορία του αίματος μέσα στο κλειστό κυκλοφορικό σύστημα.

Η επιδημία της εποχής που διανύουμε είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες του Δυτικού κόσμου, ενώ ακολουθούν ο καρκίνος και τα τροχαία ατυχήματα! Αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει στατιστικών ερευνών, καταγράφεται παγκοσμίως ένας θάνατος που οφείλεται σε καρδιακή προσβολή κάθε 2 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 6 δευτερόλεπτα εκδηλώνεται ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συνολικά, το 30-40% των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα 30.000 άτομα περίπου το χρόνο πεθαίνουν αιφνίδια από καρδιαγγειακές νόσους, ενώ χιλιάδες αναγκάζονται να περιορίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Για να αποφύγουμε τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την καρδιακή συχνότητα, την πίεση του αίματος, την ικανότητα των αγγείων, κυρίως των αρτηριών, να μεγαλώνουν ή να μικραίνουν τη διάμετρό τους και την ικανότητα των φλεβών να κατευθύνουν το αίμα προς τη σωστή κατεύθυνση με σύστημα βαλβίδων.

Τα τρία βασικά βήματα για την προστασία της καρδιάς μας είναι:
1. Σωστή διατροφή: η διατροφή που πρέπει να ακολουθείται είναι η Παραδοσιακή Μεσογειακή Δίαιτα. Η Πυραμίδα λοιπόν της Παραδοσιακής Μεσογειακής Δίαιτας απεικονίζει τον ορθό τρόπο διατροφής υποδεικνύοντας τις τροφές οι οποίες θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.
2. Άσκηση: η άσκηση δεν πρέπει να είναι εξαντλητική αλλά αναζωογονητική και πρέπει να προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού.
3. Συμπληρώματα διατροφής: για να εξασφαλίσουμε την προστασία της καρδιάς και των αγγείων, καθαρισμός αρτηριών, προστασία εγκεφάλου και στοχευμένη αντιοξείδωση.

Dr. Λ. Γερακούλιας, M.D. [E.H.]

 

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

Θέλεις 15% Έκπτωση;
Εγγραφή στο Newsletter!
Κάνε εγγραφή στο newsletter και κέρδισε 15% έκπτωση στην επόμενη παραγελία σου
Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή
close-link
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.