Νεανική επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες: Μια καινοτομία στη κοσμετική!

Είναι όλα τα βλαστοκύτταρα ίδια;

Υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα βλαστικά κύτταρα και την περιποίηση της επιδερμίδας. Τα βλαστοκύτταρα  που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, δεν είναι εμβρυϊκά ή ανθρώπινα κύτταρα, επειδή είναι αδύνατο να ενσωματωθούν ζωντανά υλικά σε ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας. Αντ ‘αυτού, τα προϊόντα αυτά δημιουργούνται με εξειδικευμένα πεπτίδια και ένζυμα ή φυτικά βλαστικά κύτταρα που όταν εφαρμοστούν τοπικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας, παράγουν εκπληκτικές αντιγηραντικές και προστατευτικές ιδιότητες για το δέρμα μας.

Βλάβες του Δέρματος

Το δέρμα μας είναι αρκετά ευαίσθητο και λόγω της συνεχούς έκθεσής του σε διάφορες επιρροές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί εύκολα να προκληθεί κάποια βλάβη. Οι βλάβες των κυττάρων του δέρματος είναι το αποτέλεσμα:

 • Ηλιακή Έκθεση

  Η ηλιακή έκθεση είναι η μεγαλύτερη αιτία βλάβης των κυττάρων του δέρματος. Αυτό αναφέρεται επίσης στις βλάβες που προκαλούνται από τα solarium, κλπ. Οι υπεριώδεις ακτίνες  καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Αυτά τα δύο συστατικά έχουν τεράστια σημασία για το δέρμα σας καθώς το διατηρούν απαλό και ελαστικό μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων.

 • Ελεύθερες ρίζες

  Είναι επιβλαβείς για ολόκληρο το σώμα σας, επηρεάζουν αρνητικά τη γενική σας υγεία και έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στο δέρμα σας.

 • Κάπνισμα

  Είναι επιβλαβές για τη γενική υγεία σας. Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, το αναπνευστικό σύστημα, έχει αρνητικό αντίκτυπο για τον εγκέφαλό σας κλπ. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του δέρματος. Το δέρμα ενός καπνιστή δεν είναι τόσο υγιές όσο το δέρμα ενός μη καπνιστή. Επίσης, το δέρμα του καπνιστή δεν επουλώνεται τόσο γρήγορα όσο του μη καπνιστή. Το κάπνισμα μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος που σημαίνει ότι οι καπνιστές εμφανίζουν ρυτίδες νωρίτερα από τους μη καπνιστές.

 • Αλλεργιογόνα

  Οι χημικές ουσίες σε διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα, εμφάνιση εξανθήματος ή ακόμα και αλλεργίες, που βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος. Μερικοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα που ερεθίζεται ακόμα και μετά τη χρήση σαπουνιού. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερες από 3000 ουσίες στο περιβάλλον μας που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες δερματικές αλλεργίες.

 

Βλαστοκύτταρα και Επιδερμίδα

Τα βλαστοκύτταρα είναι μη προγραμματισμένα κύτταρα που μπορούν να μετατραπούν σε κύτταρα με συγκεκριμένες λειτουργίες. Έχουν την ικανότητα να αναπληρώνονται μέσω της αυτοανανέωσης και έχουν επίσης την ικανότητα να διαιρούνται σχεδόν απεριόριστα. Η έρευνα στα φυτικά βλαστοκύτταρα (τα οποία είναι διαφορετικά από τις μελέτες ανθρώπινων βλαστοκυττάρων) έχει αποδείξει πολλά υποσχόμενα οφέλη για την υγεία του ανθρώπινου δέρματος. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα αποτελούν μια νέα ελπίδα για προβλήματα όπως οι ρυτίδες, τα ορατά τριχοειδή αγγεία και τις ηλιακές βλάβες. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα όπως υποδεικνύεται υποστηρίζουν τον κυτταρικό κύκλο του δέρματος. Ως τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του δέρματος, τα φυτικά βλαστοκύτταρα, μεταξύ άλλων και τα βλαστοκύτταρα από μήλα, ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας λόγω των ιδιοτήτων τους.

Το Μήλο της Επιδερμίδας σου

Η κάποτε υπό εξαφάνιση μηλιά του Uttwiler spatlauber ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση για τη χρήση φυτικών εκχυλισμάτων βλαστικών κυττάρων σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Παρατηρήθηκε πως τα μήλα από αυτό το ελβετικό δέντρο, καθώς συλλέχθηκαν, η διάρκεια ζωής τους κράτησε μήνες .Επίσης μια άλλη ιδιότητα που εμφάνισαν ήταν, πως αν τα μήλα ήταν γραντζουνισμένα ή με διάτρηση ενώ εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο δέντρο, αμέσως επουλωνόταν.  Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο για αυτό το φαινόμενο: ασυνήθιστα ανθεκτικά βλαστοκύτταρα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ανθρώπινα κύτταρα, κάθε φυτικό βλαστοκύτταρο μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο φυτό. Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να αξιοποιήσουν αυτή την ικανότητα καλλιεργώντας τα φυτικά κύτταρα του U. spatlauber. Τα βλαστοκύτταρα του μήλου μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων, να τα θρέψουν και να τα υπερασπιστούν από την ακτινοβολία UV.

Τα οφέλη των φυτικών βλαστικών κυττάρων στο ανθρώπινο δέρμα είναι πολλαπλά. Μάλιστα οι καλύτεροι τύποι προϊόντων χρησιμοποιούν επίσης ισχυρά ενυδατικά φυσικά συστατικά όπως το εκχύλισμα αβοκάντο, ένα φυσικό βελτιωτικό του δέρματος που ενισχύει την απαλότητα και την ομαλότητα του δέρματος. Είναι πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη υγεία του δέρματος για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε, καθώς είναι ένας από τους πιο ισχυρούς φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες. Προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα που συμβάλλουν άμεσα στη μείωση των γραμμών έκφρασης.

Τα φυτικά βλαστοκύτταρα έχουν γίνει σίγουρα η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος τα τελευταία χρόνια. Αν θέλετε να αποκαταστήσετε ή να διατηρήσετε τις νεανικές ιδιότητες του δέρματός σας, η προσθήκη ενός σκευάσματος με φυτικά βλαστοκυττάρα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας θα σας ανταμείψει με τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

 

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας , σας προτείνουμε να δείτε και αυτό.

 

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing Προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

 

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

 

Θέλεις 15% Έκπτωση;
Εγγραφή στο Newsletter!
Κάνε εγγραφή στο newsletter και κέρδισε 15% έκπτωση στην επόμενη παραγελία σου
Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή
close-link
 • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.