Νεανική επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες: Μια καινοτομία στη κοσμετική!

Είναι όλα τα βλαστοκύτταρα ίδια;

Υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα βλαστικά κύτταρα και την περιποίηση της επιδερμίδας. Τα προϊόντα αυτά δημιουργούνται με εξειδικευμένα πεπτίδια και ένζυμα ή φυτικά βλαστικά κύτταρα που όταν εφαρμοστούν τοπικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας, παράγουν εκπληκτικές αντιγηραντικές και προστατευτικές ιδιότητες για το δέρμα.

Βλάβες του Δέρματος

Το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και λόγω της συνεχούς έκθεσής του σε διάφορες επιρροές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί εύκολα να προκληθεί κάποια βλάβη. Οι βλάβες των κυττάρων του δέρματος είναι το αποτέλεσμα από:

  • την Ηλιακή Έκθεση

    Η ηλιακή έκθεση είναι η μεγαλύτερη αιτία βλάβης των κυττάρων του δέρματος. Αυτό αναφέρεται επίσης στις βλάβες που προκαλούνται από τα solarium, κλπ. Οι υπεριώδεις ακτίνες  καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Αυτά τα δύο συστατικά έχουν τεράστια σημασία για το δέρμα καθώς το διατηρούν απαλό και ελαστικό μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων.

  • τις Ελεύθερες ρίζες

    Είναι επιβλαβείς για ολόκληρο το σώμα, επηρεάζουν αρνητικά τη γενική υγεία και έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στο δέρμα.

  • το Κάπνισμα

    Είναι επιβλαβές για τη γενική υγεία. Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, το αναπνευστικό σύστημα, έχει αρνητικό αντίκτυπο για τον εγκέφαλό κλπ. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του δέρματος. Το δέρμα ενός καπνιστή δεν είναι τόσο υγιές όσο το δέρμα ενός μη καπνιστή. Επίσης, το δέρμα του καπνιστή δεν επουλώνεται τόσο γρήγορα όσο του μη καπνιστή. Το κάπνισμα μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος που σημαίνει ότι οι καπνιστές εμφανίζουν ρυτίδες νωρίτερα από τους μη καπνιστές.

  • τα Αλλεργιογόνα

    Οι χημικές ουσίες σε διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα, εμφάνιση εξανθήματος ή ακόμα και αλλεργίες, που βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος. Μερικοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα που ερεθίζεται ακόμα και μετά τη χρήση σαπουνιού. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερες από 3000 ουσίες στο περιβάλλον μας που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες δερματικές αλλεργίες.

Βλαστοκύτταρα και Επιδερμίδα

Τα βλαστοκύτταρα είναι μη προγραμματισμένα κύτταρα που μπορούν να μετατραπούν σε κύτταρα με συγκεκριμένες λειτουργίες. Έχουν την ικανότητα να αναπληρώνονται μέσω της αυτοανανέωσης και έχουν επίσης την ικανότητα να διαιρούνται σχεδόν απεριόριστα. Η έρευνα στα φυτικά βλαστοκύτταρα έχει αποδείξει πολλά υποσχόμενα οφέλη για την υγεία του ανθρώπινου δέρματος. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα αποτελούν μια νέα ελπίδα για προβλήματα όπως οι ρυτίδες, τα ορατά τριχοειδή αγγεία και τις ηλιακές βλάβες. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα όπως υποδεικνύεται υποστηρίζουν τον κυτταρικό κύκλο του δέρματος. Ως τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του δέρματος, τα φυτικά βλαστοκύτταρα, μεταξύ άλλων και τα βλαστοκύτταρα από μήλα, ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας λόγω των ιδιοτήτων τους.

Το Μήλο της Επιδερμίδας σου

Η κάποτε υπό εξαφάνιση μηλιά του Uttwiler spatlauber ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση για τη χρήση φυτικών εκχυλισμάτων βλαστικών κυττάρων σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Παρατηρήθηκε πως τα μήλα από αυτό το ελβετικό δέντρο, είχαν διάρκεια ζωής που κρατούσε μήνες μετά τη συλλογή του από το δέντρο.Επίσης μια άλλη ιδιότητα που εμφάνισαν ήταν, πως αν τα μήλα ήταν γραντζουνισμένα ή με διάτρηση ενώ εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο δέντρο, αμέσως επουλώνονταν. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο για αυτό το φαινόμενο: ασυνήθιστα ανθεκτικά βλαστοκύτταρα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ανθρώπινα κύτταρα, κάθε φυτικό βλαστοκύτταρο μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο φυτό. Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να αξιοποιήσουν αυτή την ικανότητα καλλιεργώντας τα φυτικά κύτταρα του U. spatlauber. Τα βλαστοκύτταρα του μήλου μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων, να τα θρέψουν και να τα υπερασπιστούν από την ακτινοβολία UV.

Τα οφέλη των φυτικών βλαστικών κυττάρων στο ανθρώπινο δέρμα είναι πολλαπλά. Μάλιστα οι καλύτεροι τύποι προϊόντων χρησιμοποιούν επίσης ισχυρά ενυδατικά φυσικά συστατικά όπως το εκχύλισμα αβοκάντο, ένα φυσικό βελτιωτικό του δέρματος που ενισχύει την απαλότητα και την ομαλότητα του δέρματος. Είναι πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη υγεία του δέρματος για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε, καθώς είναι ένας από τους πιο ισχυρούς φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες. Προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα που συμβάλλει άμεσα στη μείωση των γραμμών έκφρασης.

Τα φυτικά βλαστοκύτταρα έχουν γίνει σίγουρα η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος τα τελευταία χρόνια. Αν θέλετε να αποκαταστήσετε ή να διατηρήσετε τις νεανικές ιδιότητες του δέρματός σας, η προσθήκη ενός σκευάσματος με φυτικά βλαστοκυττάρα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας θα σας ανταμείψει με τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας , σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing Προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα