Προετοιμάστε το δέρμα σας για μία υγιή αλληλεπίδραση με τον ήλιο!!

δέρμα
Ότι καταναλώνουμε καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο
το δέρμα μας αποκρίνεται στο φως του ήλιου

Τα κύτταρα του δέρματος πρέπει να ενισχυθούν και να τραφούν εσωτερικά με πραγματικά θρεπτικά συστατικά και νερό ώστε να λάβουν την πλήρη αλληλεπίδραση με τον ήλιο.  Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εσωτερική προστασία SPF με μια πλούσια διατροφή σε αντιοξειδωτικά και σούπερ τροφές, βότανα και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν ως εσωτερικό αντηλιακό. Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή εποχή για την κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών και βοτάνων που δημιουργούν μια εσωτερική προστασία SPF. Πολλές από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα είναι το αποτέλεσμα ανεπαρκούς πρόσληψης θρεπτικών ουσιών.

 Επαναφέρετε την ακεραιότητα του δέρματός σας

Το εξωτερικό στρώμα του δέρματος είναι μια λεπτή επικάλυψη από έλαια που παρέχει φυσική αντιβακτηριακή, αντιρυτιδική και αντηλιακή προστασία. Η ακεραιότητα αυτού του στρώματος καταστρέφεται από τα σαπούνια, scrubs, χημικά peeling και τα συνθετικά ενυδατικά καθώς διαταράσουν την παραγωγή βιταμίνης D. Το πλύσιμο και η ενυδάτωση του δέρματος με φυτικά έλαια και βιολογικά προϊόντα, καθώς και το ξηρό βούρτσισμα, αναζωογονεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος, υποστηρίζει το κολλαγόνο και τροφοδοτεί την ανοσία του δέρματος.

Να εκτίθεστε στον ήλιο με σύνεση

Ξεκινήστε την ηλιοθεραπεία σταδιακά κατά την άνοιξη, ώστε να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό μαύρισμα με σταδιακή έκθεση. Η μελανίνη, στην μαυρισμένη επιδερμίδα, που παράγεται την άνοιξη, αποτρέπει τα ηλιακά εγκαύματα το καλοκαίρι.

Υπάρχουν πολλοί, αμέτρητοι λόγοι για να αποφύγετε τα συνθετικά αντηλιακά, παραδείγματος χάριν:
  • Αντηλιακά από συνθετικά συστατικά δημιουργούν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, καθώς απενεργοποιούν το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του δέρματος (δηλαδή το ηλιακό έγκαυμα) το οποίο εμποδίζει από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο. Τα περισσότερα αντηλιακά αποκλείουν μόνο τις ακτίνες UVB, τις ακτίνες που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα, αλλά όχι τις ακτίνες UVA. Μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι που εφαρμόζουν συνθετικά αντηλιακά χωρίς να το ξέρουν υπερεκθέτουν το δέρμα τους σε υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Οι ακτίνες UVB που εμποδίζονται από τα αντηλιακά είναι οι ακτίνες που εξαρτιόμαστε για τη βιταμίνη D. Η αλληλεπίδραση του ήλιου με το δέρμα είναι η ανθρώπινη μορφή της φωτοσύνθεσης. Το φως του ήλιου με τη μορφή ακτίνων UVB που αγγίζουν το δέρμα ενεργοποιούν την παραγωγή βιταμίνης D. Στη Βόρεια Αμερική ο ρυθμός ανεπάρκειας βιταμίνης D αυξάνεται κατά 75% – και η έρευνα αποδίδει την επιρροή της αύξησης των προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της οστεοπόρωσης, του νεανικού διαβήτη, και του καρκίνου, στην επιδημία της ανεπάρκειας της D.

Aντί αυτών θα μπορούσατε να εφαρμόσετε βιολογικά αντηλιακά που όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα άλλα ωφελούν επίσης και τη γενική υγεία. Θυμηθείτε μετά την έκθεση στο ήλιο να εφαρμόζετε after sun cream για την περαιτέρω προστασία και ενυδάτωση του δέρματος αλλά και τη διατήρηση του μαυρίσματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Τα έλαια διατηρούν την προστασία της επιδερμίδας

Ακόμα και τα φυτά απαιτούν συνετή αλληλεπίδραση με τον ήλιο. Σχεδόν όλα τα φυτικά έλαια προσφέρουν κάποιο βαθμό υπεριώδους προστασίας. Τα φυτικά έλαια της καρύδας, του jojoba, του ελαιολάδου και του ιπποφαές που εφαρμόζονται στο δέρμα παρέχουν ένα δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

Χαρείτε τη ζεστή ηλιοφάνεια και αφήστε την ηλιοθεραπείας να θρέψει  το δέρμα και το πνεύμα με την παραγωγή βιταμίνης D. Φροντίστε το σώμα SAWμε μια πλούσια θρεπτική διατροφή, προστατεύετε το δέρμα σας με τα σωστά προϊόντα και όχι μόνο θα αποκτήσετε ένα υγιές μαύρισμα και ένα θαυμάσιο δέρμα, αλλά θα κερδίσετε επίσης όλα τα οφέλη που αποκομίζεται από την αλληλεπίδραση σας με τον ήλιο!

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω

  1. Body Butter & After Sun
  2. Αντηλιακή Προστασία

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing προϊόντων και υπηρεσιών ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα