Graviola (60caps/300mg)

18,50

Όπλο ενάντια στον καρκίνο!

Graviola – Όπλο Ενάντια στον Καρκίνο

“Ενεργά συστατικά: Graviola”

Η Graviola είναι ένα τροπικό δέντρο που το ύψος του φθάνει τα 5-6 μ. και ευδοκιμεί στις πιο θερμές τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής. Ο καρπός του είναι σε σχήμα καρδιάς, η σάρκα του λευκή και το χρώμα του κίτρινο-πράσινο. Κάθε μέρος του δέντρου όπως τα φύλλα, ο καρπός, τα σπόρια, ο φλοιός και οι ρίζες του χρησιμοποιούνται σαν φυσικά φάρμακα.

H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.
Οι κύριες δραστικές του ουσίες ονομάζονται Annonaceous acetogenins και η συστηματική μελέτη τους έχει αρχίσει από τη δεκαετία του 90.

Τα αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε πειράματα in vitro έδειξαν ότι αυτές οι ουσίες έχουν σημαντικές ιδιότητες περιορισμού των όγκων και εξειδικευμένη τοξικότητα εναντίον καρκινικών κυττάρων διαφορετικών τύπων, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος, χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα. Ιδιαίτερα σε in vitro πειράματα σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου η Graviola εμφάνισε, πολλαπλάσια υψηλότερη ικανότητα περιορισμού του όγκου από την Adriamycin, ουσία που δίνεται στη χημειοθεραπεία, χωρίς συγχρόνως να παρουσιάζει τοξικότητα. Η μελέτη του μοντέλου δράσης τους έδειξε ότι είναι εξαιρετικοί αναστολείς ενζυμικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων και ακόμη ότι δρουν εκλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα με πολυφαρμακευτική ανοσία, λόγω δέσμευσης του ΑΤΡ – της κύριας πηγής ενέργειας στο κύτταρο.

Μια φαρμακευτική εταιρεία δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες ψάχνοντας μια θεραπεία για τον καρκίνο επικεντρώθηκε στο δέντρο Graviola. Προσπάθησε για σχεδόν επτά χρόνια να συνθέσει δύο από τις πιο ισχυρές ουσίες ώστε να αποκτήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η εταιρεία διέθεσε χρήματα για έρευνα και δοκιμές των αντικαρκινικών ιδιοτήτων του Graviola και ήταν συγκλονισμένη από τα αποτελέσματα. Η φαρμακευτική εταιρεία όμως είχε ένα μεγάλο πρόβλημα. Είχαν περάσει χρόνια προσπαθώντας να απομονώσουν και να δημιουργήσουν τεχνητά αντίγραφα για δύο από τις πιο ισχυρές χημικές ουσίες του δέντρου, αλλά δεν μπορούσαν να να αναπαράγουν το πρωτότυπο. Και δεν θα μπορούσαν να πωλούν το προϊόν με μεγάλο κέρδος επειδή βάσει νόμου οι φυσικές ουσίες δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Μετά από επτά χρόνια η εταιρεία πάγωσε το σχέδιο. Από το 1976, υπήρξαν αρκετές πολλά υποσχόμενες μελέτες για τον καρκίνο σε σχέση με το Graviola. Το Graviola έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα in vitro σε τουλάχιστον 20 εργαστηριακές δοκιμές.

Η πιο πρόσφατη μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, προέκυψε ότι οι δύο αυτές χημικές ουσίες έδειξαν “επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρίσιμο με αδριαμυκίνη” για τα κύτταρα του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Natural Products, έδειξε ότι το Graviola επιλεκτικά σκοτώνει  κύτταρα καρκίνου του παχέος εντέρου με δυναμική 10.000 φορές τη δραστικότητα της αδριαμυκίνης. Άλλες ελπιδοφόρες και εν εξελίξει έρευνες στο Πανεπιστήμιο Purdue υποστηρίζονται από μια επιχορήγηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Ίσως το σημαντικότερο αποτέλεσμα της μελέτης που αναφέρεται παραπάνω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας είναι ότι το Graviola έχει στόχο επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας όλα τα υγιή ανέγγιχτα. Το Graviola φαίνεται να είναι μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση ή συμπληρωματική θεραπεία.

Συστατικά: Graviola powder (Annona muricata) 5:1 300mg, Cellulose caps.

Δοσολογία: 2-6 κάψουλες ημερησίως 2-3 φορές την ημέρα.

Δεν συνιστάται για εγκύους.
Μπορεί σε πολύ υψηλές δόσεις να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Συνιστάται να συμπληρώνεται με προβιοτικά όταν λαμβάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Natural Formula:
Χωρίς Ζάχαρη / Χωρίς Ιώδιο / Χωρίς Γλουτένη / Χωρίς Συντηρητικά / Χωρίς Άμυλο / Χωρίς Λακτόζη
Χωρίς Τεχνητά Χρώματα & Αρώματα/ Χωρίς Μαγιά / Χωρίς Αλάτι / Χωρίς Ζωικά Συστατικά

Κατάλληλο για Διαβητικούς

Σχετικά άρθρα
Tα οφέλη του Graviola για πάσχοντες από διαβήτη!
Ζάχαρη και καρκίνος. Πώς η ζάχαρη θρέφει τα καρκινικά κύτταρα!
Graviola – Στα άδυτα των ακετογενινών
Καρκίνος και Χημειοθεραπεία
Ένα Συμπλήρωμα Διατροφής είναι Απαραίτητο;
Γιατί Παχαίνουμε;;;