Σταματήστε την τριχόπτωση & αναζωογονήστε τα μαλλιά σας!

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα σαμπουάν για να πλένουν τα μαλλιά τους σε τακτική βάση, ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν γνωρίζουν ότι αυτό το κοινό προϊόν περιποίησης μαλλιών μπορεί να περιέχει συστατικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία τους.

Για πολλούς, η επιλογή του σαμπουάν γίνεται ανάλογα το κόστος, το εμπορικό σήμα, την αντιλαμβανόμενη αποτελεσματικότητα ή ακόμα και το άρωμα του. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών έχει αρχίσει τώρα να διαβάζει τα υλικά σε μπουκάλια σαμπουάν και να στηρίζει τις αγοραστική τους απόφαση ανάλογα με την ασφάλεια του προϊόντος.

Τα σαμπουάν γίνονται συνήθως από ένα μείγμα νερού, κάποιας μορφής παράγοντα αφρισμού και μια ποικιλία από άλλα συστατικά που συνδυάζονται για να κάνουν ένα προϊόν που μυρίζει καλά, φαίνεται καλό και φαίνεται να κάνει τη δουλειά που είναι προορισμένο, δηλαδή:του καθαρισμού των μαλλιών. Αλλά, μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι δραστικές χημικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι είναι δυνητικά επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, και μπορούν να δημιουργήσουν διάφορους κινδύνους για την υγεία που κυμαίνονται από δερματικές παθήσεις μέχρι και τον καρκίνο.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστατικά και μερικά μόνο από τους πιθανούς κινδύνους που προκαλούν στην υγεία:

Propylene Glycol

Ερεθιστικό του δέρματος
Δυνητικά τοξικό ή επιβλαβές για τα συστήματα των ζωτικών οργάνων
Μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση άλλων χημικών ουσιών στο σώμα μέσω του δέρματος
Πιθανή τοξικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, τοξικότητα του δέρματος και αλλεργίες

Sodium Lauryl Sulphate or SLS

Δυνητικά τοξικό ή επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία
Eρεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια
Μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ανάπτυξη των ματιών των παιδιών
Πιθανή περιβαλλοντική τοξίνη

Sodium Laureth Sulphate or SLES

Δυνητικά τοξικό ή επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία
Ερεθιστικό του δέρματος και των ματιών
Είναι συνήθως μολυσμένο με αιθυλένιο Διοξειδίου ή / και 1-4 διοξάνη, και τα δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.
Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος και είναι τοξικό στα περισσότερα συστήματα του οργανισμού.

DEA/TEA

Επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου
Δυνητικά καρκινογόνος ουσία (μπορεί να προκαλέσει καρκίνο)
Τοξικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες
Τοξικό για τα συστήματα των ζωτικών οργάνων
Είναι τακτικά μολυσμένο με νιτροζαμίνες, οι οποίες μπορούν να είναι τοξικές για το συκώτι, το πεπτικό, το αναπαραγωγικό και άλλα συστήματα του σώματος και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

PEG

Δυνητικά τοξικό ή επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία
Δυνητικά τοξικό για τα συστήματα οργάνων
Είναι συχνά μολυσμένο με αιθυλένιο διοξείδιο του ή / και 1-4 Διοξάνιο (βλ SLES παραπάνω)

Όταν οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι , για πρώτη φορά, με αυτές τις πληροφορίες συχνά σοκάρονται και αναστατώνονται. Είναι φυσικό να υποθέτουμε ότι τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας είναι ασφαλές για μας να τα χρησιμοποιήσουμε, δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, και τα κέρδη είναι το κίνητρο για πολλές εταιρείες. Είναι εύλογο να θεωρήσουμε ότι η ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια δεν είναι προτεραιότητες για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτά τα συστατικά.

Οι καταναλωτές έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις αποφάσεις που παίρνουν οι εταιρείες σχετικά με την παρασκευή προϊόντων, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν ασφαλέστερα συστατικά, εκπαιδεύοντας τον εαυτό τους, κάνοντας ερωτήσεις, διαβάζοντας τις ετικέτες των συστατικών και αλλάζοντας τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τώρα μια αυξανόμενη τάση με επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργούν ασφαλέστερα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που περιέχουν φυσικά συστατικά χωρίς τη προσθήκη τοξικών ουσιών. Για παράδειγμα στα βιολογικά σαμπουάν μπορεί να χρησιμοποιηθούν υλικά από την ίδια την φύση, όπως το οργανικό εκχύλισμα τσουκνίδας. Η τσουκνίδα μειώνει σημαντικά την τριχόπτωση, αναζωογονεί τα μαλλιά ενώ τα βοηθά να μακρύνουν γρηγορότερα και να αποκτήσουν όγκο και δύναμη!

Επιπλέον μπορεί να βελτιώσει την υφή των ξηρών και λιπαρών μαλλιών. Καθαρίζει χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα και τα μαλλιά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Για τα μαλλιά εκτός από το σαπούνι ένα τελικό ξέβγαλμα με έγχυμα τσουκνίδας μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει το ξηρό δέρμα και η πιτυρίαση. Παραδοσιακά οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι η τσουκνίδα μπορεί να αποκαταστήσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για άτομα με γκρίζα μαλλιά.

Οι καταναλωτές έχουν τη δύναμη να απαιτούν ασφαλή προϊόντα, αλλάζει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να συμβάλλουν με αυτό το τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος τόσο για όλους τους ανθρώπους οσο και για τον πλανήτη που ζούμε.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας,  σας προτείνουμε να δείτε τα παρακάτω:

Biosophica Intensive Repair Mud Shampoo 
Biosophica Shampoo & Shower Gel 2 in 1 
Biosophica Balancing Shampoo

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing  προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

 

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

Δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 100€ και βάρος έως 2 κιλά!
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.