Φυσική θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών!

Οι μύκητες των νυχιών, επίσης γνωστοί ως ονυχομυκητίαση, είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φλεγμονή, οίδημα, κιτρίνισμα, πάχυνση ή κατάρρευση του νυχιού. Συνήθως δεν είναι επώδυνο, εκτός εάν εξαπλωθεί η λοίμωξη.

Ο μύκητας τείνει να αναπτύσσεται υπό ορισμένες συνθήκες, όπως ανώμαλα επίπεδα στο pH του δέρματος, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συνεχή έκθεση σε υγρό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των ιδρωμένων παπουτσιών και καλτσών, της κακής υγιεινής και του διαβήτη. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο μύκητας των νυχιών μπορεί να προκαλέσει ρωγμές, σχισίματα ακόμη και πλήρη απώλεια των νυχιών. Τα καλά νέα είναι πως ο μύκητας αυτός είναι θεραπεύσιμος και μπορεί να αντιμετωπιστεί με χαμηλό κόστος.

Αίτια

Οι μολύνσεις των μυκητιασικών νυχιών προκαλούνται από διάφορους μύκητες. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ένας τύπος μύκητας που ονομάζεται δερματόφυτο. Οι ζύμες μπορούν επίσης να προκαλέσουν μολύνσεις των νυχιών.

Η μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών μπορεί να αναπτυχθεί σε όλα τα άτομα σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συνηθισμένη στους ηλικιωμένους. Καθώς το νύχι μεγαλώνει, μπορεί να γίνει εύθραυστο και ξηρό. Οι ρωγμές που προκύπτουν στα νύχια επιτρέπουν την είσοδο των μυκήτων. Άλλοι παράγοντες όπως η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν επίσης να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει από το πόδι του αθλητή (μύκητα των ποδιών) και μπορεί να εξαπλωθεί από το ένα νύχι στο άλλο.

Βρίσκεστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθείτε από μύκητα νυχιών εάν:
  • Έχετε μικρές βλάβες στο δέρμα ή τα νύχια.
  • Έχετε παραμορφωμένα νύχια ή κάποια ασθένεια νυχιών.
  • Έχετε υγρό δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Έχετε προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Φοράτε υποδήματα που δεν επιτρέπουν στον αέρα να φτάσει στα πόδια σας.
Θεραπεία

Ως επί το πλείστον, ο μύκητας των νυχιών αντιμετωπίζεται με φάρμακα ή / και κρέμες κατά των μυκητών, ωστόσο αυτά τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, μία εκ των οποίων είναι η δημιουργία ενός όξινου περιβάλλοντος στο σώμα, κατάσταση που προωθεί περαιτέρω μολύνσεις. Όπως και με τα αντιβιοτικά,έτσι και τα αντιμυκητιακά φάρμακα καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά λόγω της ικανότητας της ζύμης να μεταλλάσσεται και να ξεπερνάει τα σύγχρονα φάρμακά.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά, είναι πιο λογικό να ακολουθήσουμε μία διαφορετική θεραπεία που συνδυάζει τη σωστή διατροφή και πιο φυσικές λύσεις για τους μύκητες των νυχιών.

Το μεγαλύτερο μέρος του μύκητα ευδοκιμεί εξαιτίας της ζάχαρης, επομένως θα πρέπει να εξαλειφθεί από τη διατροφη κατά το διάστημα της θεραπείας. Αυτό σημαίνει: αποφυγή ψωμιού, ζυμαρικών, ρυζιού, επιδορπίων, σόδας, αλκοολούχων ποτών και φρούτων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.  Προσθέστε αρκετά πράσινα λαχανικά (για τις ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα) και τα ζυμωμένα τρόφιμα, το κεφίρ και το μη ζαχαρούχο γιαούρτι (για τα προβιοτικά) που πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν μαζί με πλούσια σε ωμέγα-3 τρόφιμα για να βοηθήσουν στην ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας εντέρου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διατροφής, η δίαιτα θα πρέπει να συμπληρώνεται με colostrum. Το πρωτόγαλα-colostrum είναι μια αποδεδειγμένη πηγή λακτοφερρίνης, λυσοζύμης και γαλακτοϋπεροξειδάσης. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η λακτοφερρίνη όχι μόνο σκοτώνει παθογόνους παράγοντες, αλλά στην πραγματικότητα προάγει την ανάπτυξη προβιοτικών στελεχών όπως ο λακτοβάκιλλος οξυόφιλος και η διφωδοβακτηρία. Αυτά ήταν τα δύο στελέχη των προβιοτικών που μελετήθηκαν και βρέθηκε ότι η λακτοφερρίνη προωθεί τον αποικισμό όλων των υπολειπόμενων προβιοτικών στελεχών. Αυτό σημαίνει πως είναι ο κατάλληλος τύπος για την αντιμετώπιση των μυκήτων.

Το πρωτόγαλα είναι, μακράν, η υψηλότερη φυσική πηγή γαλακτοφερρίνης

Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων με το colostrum θα βοηθήσει να διατηρηθεί η μυκητιακή λοίμωξη υπό έλεγχο και ακόμη δύναται να θεραπεύσει τα τοιχώματα του εντέρου έτσι ώστε να μην εισχωρήσουν μικροοργανισμοί στην κυκλοφορία του αίματος. Ορισμένοι επιστήμονες έχουν προτείνει ότι η διαχείριση των μικροβίων στο έντερο, συμπεριλαμβανομένης της ζύμης, είναι πιο αποτελεσματική  σε αντίθεση με τη λήψη φαρμάκων για την εξάλειψη κάθε παθογόνο μικροβίου. Μόλις θέσετε τους μύκητεςς υπό έλεγχο και τα δυσάρεστα συμπτώματα εξαφανιστούν θα ανακτήσετε την υγιή εμφάνιση των νυχιών. Σημαντικό είναι το colostrum να είναι των πρώτων ωρών για να είναι πιο αποτελεσματικό. Επιλέξτε Colostrum max με 29% igg.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να βοηθήσετε τους μύκητες στα νύχια με άλατα

Τα φυσικά άλατα της Νεκράς θάλασσας αποτελούν μια συνταγή φροντίδας και είναι γνωστά για τη χαλάρωση και την ανανέωση που προσφέρουν. Τα άλατα αυτά είναι πλούσια σε ορυκτά, τα οποία συλλέγονται από την Νεκρά θάλασσα και είναι δέκα φορές πλουσιότερα από το κοινό αλάτι της θάλασσας. Τα ορυκτά που υπερισχύουν στην Νεκρά θάλασσα και τα οποία έχουν κρυσταλλοποιηθεί είναι το κάλιο, που εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες, χαλαρώνει τους μυς και βοηθάει στην μετάδοση των σημάτων ανάμεσα στα νεύρα (κίνηση νεύρων). Το ασβέστιο, που είναι καταπραϋντικό και ο ψευδάργυρος που έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Το μαγνήσιο, που είναι ορυκτό αποβάλλεται από τον οργανισμό κάτω από στρεσογόνες συνθήκες, ενώ έχει ιδιότητες επούλωσης, θεραπείας και ενυδάτωσης του δέρματος.

Επίσης τα άλατα είναι πλούσια σε χλώριο, νάτριο, βρώμιο και θειϊκό άλας. Τα ορυκτά άλατα της Νεκράς θάλασσας βοηθούν στην ανακούφιση συγκεκριμένων παθήσεων, όπως:

  • Δερματίτιδα
  • Εξανθήματα
  • Ρευματισμοί
  • Ψωρίαση
  • Ακμή
  • Αρθρίτιδα
  • Εκζέματα
  • Δερματικές ανωμαλίες
  • Ημικρανία ή νευρική κρίση
  • Βελτιώνουν την υφή του δέρματος
  • Συντελούν στην γενική κατάσταση του σώματος
  • Βοηθούν στην ανακούφιση αυχενικού συνδρόμου και πόνων της πλάτης
  • Βοηθούν στην ανακούφιση από χιονίστρες και στο “πόδι του αθλητή”
  • Μύκητες-Ονυχομυκητίαση

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω:

  1. Colostrum Max 29%IgG 60caps/400mg
  2. Biosophica Bath Crystals 220gr

Παναγιώτης Καπνόριζας,
Νοσηλευτής

Παρόμοια άρθρα