Φυτικά Καλλυντικά – Χρησιμοποιήστε τα Σωστά

καλλυντικά

Αν χρησιμοποιείτε σωστά τα φυτικά καλλυντικά σας θα κρατήσουν πολύ καιρό. Αν τα χρησιμοποιείτε απρόσεκτα και απρογραμμάτιστα, μπορεί το δέρμα σας να ερεθιστεί ή και να μολυνθεί από τα βακτήρια που θα δημιουργηθούν ακόμη και μέσα στο καλύτερο προϊόν.

Τα φυτικά καλλυντικά που φτιάχνετε μόνη σας, κρατάνε μόνο λίγες ημέρες και πρέπει πάντα να διατηρούνται στο ψυγείο. Από την άλλη πλευρά τα χημικά ή ζωικά καλλυντικά διαρκούν πάρα πολύ, αλλά οι πρώτες ύλες τους και τα συντηρητικά τους έχουν πολλά ερωτηματικά.

Τα φυτικά ή φυσικά καλλυντικά διαρκούν μεν λιγότερο περίπου έχουν 6 έως 12 μήνες ζωής, αρκεί να τα προσέχετε! Γιατί είναι πιο ευαίσθητα στη μόλυνση, κυρίως αν μένουν ανοιχτά και όταν χρησιμοποιούνται με βρώμικα δάχτυλα. Όταν ένα προϊόν αρχίζει να αλλοιώνεται, να αποχρωματίζεται, να στεγνώνει και να σκληραίνει, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε. Βέβαια η κοσμετολογία προχωράει και πλέον στην αγορά θα βρείτε βιολογικά καλλυντικά τα οποία συνεχίζουν την παράδοση των φυσικών ή φυτικών καλλυντικών και βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά.

Είναι πολύ πιο προσεγμένα, ασφαλή για την υγεία μας και το δέρμα μας, φτιάχνονται με πρώτες ύλες βιολογικές και έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για τα φυτικά καλλυντικά σας.

  • Η θερμότητα, το φως, και η υγρασία βλάπτουν γενικά τα φυτικά καλλυντικά και περισσότερο τα αρώματα κυρίως όταν αυτά είναι φυσικά. Φυλάξτε τα σε δροσερό, σκοτεινό χώρο και κυρίως καλά κλεισμένα.
  • Όλα τα καλλυντικά υπόκεινται σε οξείδωση. Μόλυνση από την επαφή με το οξυγόνο του αέρα. Τα φυτικά καλλυντικά σε βάζα είναι πιο ευαίσθητα από αυτά που μπαίνουν σε σωληνάρια. Μετά τη χρήση το καπάκι και το κάλυμμα ασφαλείας πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά για να εμποδίζουν τον αέρα, τη σκόνη και τα βακτήρια να εισχωρούν στο προϊόν.
  • Χρησιμοποιείστε τα φυτικά καλλυντικά σας μόνο εσείς η ίδια. Αν τα δανείζετε μπορεί με τα δάχτυλά τους να τα γεμίσουν μικρόβια. Ακόμη να είστε επιφυλακτική στα δείγματα των καταστημάτων που έχουν για κοινή χρήση. Τα μάτια και το δέρμα είναι ευαίσθητες περιοχές και μπορεί να τους δημιουργήσετε προβλήματα.
  • Τα φυτικά καλλυντικά σε κρέμα καλύτερα να τα απλώνετε με καθαρά δάχτυλα. Παρά με βουρτσάκια ή σπάτουλα που τα έχετε χρησιμοποιήσει επανειλημμένα. Γιατί τα βακτήρια και οι μύκητες κολλάνε στα λιπαρά κατάλοιπα που μένουν πάνω τους.
  • Πολύ συχνή αλλαγή σε σφουγγαράκια βουρτσάκια και οτιδήποτε άλλο βοηθητικό αντικείμενο χρησιμοποιείτε με τις φυτικές κρέμες σας. Τέτοιου είδους αντικείμενα καλό είναι να τα αλλάζετε κάθε 3 μήνες εφόσον κάθε 15 ημέρες τα απολυμαίνετε.

Το Δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία. Είναι επιτακτική ανάγκη να φροντίζουμε με φυτικά καλλυντικά και ακόμη καλύτερα με βιολογικά καλλυντικά, ώστε το δέρμα μας να διατηρείται σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση προς όφελος της γενικότερης υγείας μας.

To 70% των ουσιών που απλώνουμε στο δέρμα μας απορροφούνται στο εσωτερικό του. Αν αυτό θα είναι το σωστό προϊόν από εμάς εξαρτάται. Αν δηλαδή περιέχουν χημικά ή ζωικά συστατικά τότε επιβαρύνουμε όχι μόνο το δέρμα μας αλλά και τον οργανισμό κατ επέκτασιν την υγεία μας.

Τα Καλλυντικά Πρέπει Να Είναι Σύμμαχοι Και Όχι Εχθροί Μας Και Αυτό Εμείς το Αποφασίζουμε….

Κάνετε την έρευνά σας για τα φυτικά καλλυντικά και εν συνεχεία μπορείτε να δείτε και αυτά

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών

 

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

Δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 100€ και βάρος έως 2 κιλά!
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.