Αγάπη για τα ζώα!!

“Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν
από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα “
Γκάντι Μαχάτμα

Τοξίνες και ανοσοποιητικό σύστημα στα κατοικίδα μας.

Τα ζώα εκτίθενται συχνά σε μία μεγάλη σειρά τοξινών μέσα και έξω από το σπίτι. Οι τοξίνες αποδυναμώνουν τις βιολογικές λειτουργίες τους, προκαλούν βλάβη και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Με την πάροδο του χρόνου, οι τοξίνες που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα ζώο προκαλούν ένα σημαντικό τοξικό φορτίο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Η ημερήσια έκθεση στα υπολείμματα των χημικών καθαριστικών οικιακής χρήσης κακοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ζώου. Μπορείτε να βοηθήσετε στη καλύτερη υγεία των κατοικιδίων σας χρησιμοποιώντας φιλικά καθαριστικά.

Η Αµερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι πάνω από το 50% των ασθενειών των κατοικιδίων, οφείλονται σε τοξικά οικιακά καθαριστικά.

∆εν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθαριστικά που περιέχουν φαινόλες, ισοπροπυλική αλκοόλη, χλώριο, αµµωνία, φορμαλδεΰδη, φθαλικές ενώσεις, υπερχλωροαιθυλένιο. Οι ουσίες αυτές είναι υπεύθυνες για καρκίνο, αναιµία και νεφρική βλάβη στους ανθρώπους. Ας σκεφτούμε λοιπόν, τι µπορεί να προκαλέσουν σε µικρότερους οργανισµούς. Από τα πιο τοξικά προϊόντα είναι τα καθαριστικά φούρνων, τουαλέτας και αποχετεύσεων, οι ταµπλέτες πλυντηρίου πιάτων, τα χηµικά για πισίνες και βέβαια όλες οι χλωρίνες.

Πως θα τα προστατέψουμε

Θα πρέπει να βρούµε και να εφαρµόσουµε διαφορετικούς τρόπους καθαριότητας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα βιοδιαπώμενα, που φτιάχνονται από ακίνδυνα υλικά. Τα τελευταία χρόνια όλοι είµαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα προϊόντα που περιέχουν χηµικά, όπως είναι τα είδη καθαρισµού. Αυτό που ίσως δεν έχουµε προσέξει είναι πως τα ζώα µας είναι ακόµη πιο εκτεθειµένα στις επικίνδυνες ουσίες. Είναι πιο κοντά στο πάτωµα, ξαπλώνουν σ’ αυτό, γλείφουν το τρίχωµα και τις πατούσες τους. Η δε όσφρησή τους είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη, άρα η ενόχληση από τα χημικά είναι ακόµη µεγαλύτερη.

Τώρα μπορεί το κατοικίδιό σας να αφήνει τρίχες στο χώρο ή να αγαπάει τις γωνίες του σπιτιού και τις λερώνει συχνά για να σου δείξει ότι αυτό είναι ο αρχηγός. Μπορεί ακόμη και να αφήνει αναπόφευκτα τη δική του προσωπική μυρωδιά στο χώρο. Ίσως το κατοικίδιο σας να είναι μωρό, τα ατυχήματα είναι συχνά και με έντονη μυρωδιά, με λίγα λόγια το σπίτι γίνεται μια απέραντη τουαλέτα μερικές φορές. Η σφουγγαρίστρα γίνεται προέκταση του χεριού σας.

Η οικολογική λύση

Όταν λοιπόν θέλετε να καθαρίσετε το σημείο που ο σκύλος ή η γάτα σας έχει λερώσει, μη χρησιμοποιείτε ποτε καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία. Τα ούρα τους περιέχουν έτσι κι αλλιώς αμμωνία. Οπότε, δεν απομακρύνουμε την οσμή, απλά προσθέτουμε – κατά κάποιο τρόπο- επιπλέον. Ως αποτέλεσμα, το σημείο συνεχίζει να μυρίζει και πιθανό είναι να προσελκύσει το κατοικίδιο σας και πάλι.

Χρησιμοποίηστε ήπια καθαριστικά με απολυμαντική δράση. Έτσι, και καθαρίζετε και απομακρύνετε τυχόν μυρωδιές.Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά έχουν διακριθεί ως αποτελεσματικά μικροβιοκτόνα, βακτηριοκτόνα και μυκητοκτόνα. Η αποκλειστική τεχνολογία κατασκευής τους τα καθιστά ένα μοναδικό σύστημα απολύμανσης που στοχεύει στους πιο επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, ενώ παράλληλα ανήκουν στη μη-τοξικά.  Όσον αφορά τις οσμές, τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά εξαλείφουν την οσμή και καταστρέφουν τη βιολογική μόλυνση αντιμετωπίζοντας την πηγή της οσμής.

H VitaMelia με σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον, στη φύση αλλά και στα ζωάκια δημιούργησε ένα βιοδιασπώμενο καθαριστικό για τους πιστούς μας φίλους.

Εξαφανίζει οποιαδήποτε μυρωδιά από το χώρο που χρησιμοποιούν τα κατοικίδια. Χρησιμοποιήστε το άφοβα απευθείας πάνω στα ζωάκια για τον καθαρισμό των ποδιών. Είναι ιδανικό για χρήση κοντά σε ανθρώπους ή ζώα ή άτομα με αλλεργίες ή ανοσολογικές ανεπάρκειες, καθώς δεν είναι επιβλαβές για τις επιφάνειες και δεν παράγει πτητικές οργανικές ενώσεις. Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι αποτελεσματικά ενάντια στις πιο δυνατές οσμές.  Έτσι πετυχαίνετε την απομάκρυνση μυκήτων και μικροβίων και συγχρόνως την απολύμανση του κατοικίδιου σας.

Τα καθαριστικά προϊόντα της Vitamelia προάγουν υγιέστερους χώρους διαβίωσης για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Έχουν τη δύναμη των κοινών βιοχημικών απολυμαντικών φέρνοντας όμως την πτυχή της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!

Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing  Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα