Ακμή: αποτελεσματική θεραπεία με βιολογικά συστατικά

Έχετε προβληματιστεί ποτέ σχετικά με τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος για την ακμή;

Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά σήμερα και μπορεί να μπερδεύεστε όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε ποια προϊόντα είναι τα κατάλληλα για εσάς. Σας παραθέτουμε μερικά πράγματα ώστε να γνωρίζετε πριν από την αγορά προϊόντος για την αντιμετώπιση της ακμής. Είναι σημαντικό το να είστε ενημερωμένοι για τα αίτια της ακμής, «Είναι μια σύνθετη ασθένεια που προκαλείται από τέσσερις παράγοντες, φλεγμονή, βακτήρια, ορμόνες και νεκρά κύτταρα του δέρματος που φράζουν τους πόρους », λέει η γνωστή δερματολόγος Jessica Krant, ιδρυτής της δερματολογικής πρακτικής στη Νέα Υόρκη. Μπορεί επίσης να οφείλεται στο άγχος, έλλειψη ύπνου και διαιτητικές επιλογές. Για μερικούς ανθρώπους, η σοκολάτα, τα φυτικά έλαια και άλλα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν δερματικές εξάρσεις.

Πλέον πολλοί ερευνητές στον τομέα της υγείας συστήνουν δύο υπερ-τροφές ως πρώτες επιλογες στην αντιμετώπιση της ακμής, τη σπιρουλίνα και την πρόπολη. Η σπιρουλίνα είναι ένα από τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον κόσμο και τα οφέλη της είναι ανυπολόγιστα. Η πρόπολη είναι προϊόν που προέρχεται από την αρχαιότητα και σήμερα έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι μία από τις καλύτερες βιολογικές ουσίες στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων και του καλλωπισμού της επιδερμίδας.

Σπιρουλίνα: η καλύτερη λύση για την ακμή

Με τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος να έχουν γίνει ένα από τα πιο απαιτητικά καταναλωτικά αγαθά που διατίθενται σήμερα και καθώς η ομορφιά φαίνεται να είναι σημαντική στον σημερινό κόσμο, καταναλώνουμε ή εφαρμόζουμε μεταποιημένα προϊόντα για τα οποία έχουμε λίγες πληροφορίες για αυτά. Η αύξηση της κακής υγείας, της παχυσαρκίας και της αφύσικης εμφάνισης του δέρματος είναι όλα αποτελέσματα από τα συστατικά αυτών των παραγόμενων αγαθών. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αναλάβουμε την ευθύνη για τις επιλογές μας και να στραφούμε σε βιολογικά καλλυντικά που προάγουν την υγεία του δέρματος και της συνολικής υγείας.

Η ακμή, είναι μια ασθένεια του δέρματος που περιλαμβάνει τους αδένες ελαίων των τριχοθυλακίων. Είναι συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όταν οι σμηγματογόνοι αδένες διεγείρονται από τις ορμόνες στα επινεφρίδια τόσο των θηλυκών όσο και των αρσενικών. Το αποτέλεσμα της ακμής είναι τα αντίστοιχα σημάδια στο δέρμα τα οποία επηρεάζουν την εμφάνιση του ατόμου και την αυτοπεποίθηση του. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άλλο, η Σπιρουλίνα θεωρείται ως η καλύτερη λύση για την ακμή. Η σπιρουλίνα αναγνωρίζεται για τα απίστευτα οφέλη της στην υγεία και προωθείται ως μια από τις καλύτερες σούπερ τροφές στον πλανήτη. Ανακαλύφθηκαν πρόσφατα τα αποτελέσματα που έχει αυτό το φυσικό προϊόν όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.

Η σπιρουλίνα, χρησιμοποιείται πλέον για την προώθηση ενός υγιέστερου δέρματος. Περιέχει 8 βασικά και 9 μη βασικά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για το υγιές δέρμα. Είναι επίσης μια απίστευτα πλούσια πηγή αντιοξειδωτικής βήτα-καροτίνης. Το βήτα-καροτένιο είναι γνωστό για την ανακούφιση δερματικών ενοχλήσεων όπως η ψωρίαση και η ακμή. Για το ξηρό δέρμα, περιέχει πολυσακχαρίτες που δρουν ως φυσικά αντιδραστήρια για να βοηθήσουν την υγρασία του δέρματος και τη βελτίωση της ελαστικότητάς του.

Πρόπολη: μία αποτελεσματική λύση για δερματικά προβλήματα

Η πείρα και η επιστήμη συμφώνησαν για τα πολύ καλά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την πρόπολη σε περιπτώσεις:

  • αλλοιώσεων του δέρματος
  • χειρουργικών επεμβάσεων
  • πληγών
  • εγκαυμάτων
  • ελκών
  • δερματικών παθήσεων

Ως αποτέλεσμα η πρόπολη έχει κερδίσει επάξια δημοτικότητα στα καλλυντικά. Η ιστορία μας λέει για τις χρήσεις της, οι άνθρωποι την χρησιμοποιούσαν από πάντα λόγω των αντιμικροβιακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Σήμερα η έρευνα έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα στη χρήση πρόπολης για τη θεραπεία πολλών τύπων δερματικών παθήσεων.

Εφαρμογές:

Μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της πρόπολης κατά της επιδερμοφυτότητας, της αλωπεκίας- δερματικής φυματίωσης, της ψωρίασης, των διαφόρων μικροβιακών και χρόνιων εκζεμάτων, των δερματικών καταστάσεων των ψυχρών περιοχών, των πυοδερμαίων, της φλεγμονής του δέρματος από τριχόφυτα και των εγκαυμάτων.

Γιατί χρησιμοποιείται στα καλλυντικά;

Επειδή η πρόπολη είναι αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, αντι-ιϊκή, κατά της ακμής, αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, δρα στη μικρο-κυκλοφορία και έχει τοπικές αναισθητικές επιδράσεις. Επίσης έχει χαμηλή τοξικότητα και καλή συμβατότητα με το δέρμα, χωρίς την εμφάνιση κινδύνου για αλλεργικές αντιδράσεις.

Η πρόπολη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

– Αποσμητικά και αντιιδρωτικά, λόγω του αντιβακτηριακού της παράγοντα.
– Σαμπουάν και λοσιόν για τα μαλλιά, επειδή έχει αντι-πιτυρίδικους παράγοντες και παράγοντες εξισορρόπησης του σμήγματος.
– Προϊόντα κατά της ακμής και μετά το ξύρισμα, λόγω των αντιμικροβιακών και θεραπευτικών παραγόντων της.
– Καθαριστικές κρέμες και λοσιόν, καθώς περιέχει καθαριστικούς παράγοντες και έχει συντηρητικές ιδιότητες.

Φανταστείτε σε συνδυασμό τι μπορούν να κάνουν αυτά τα δύο συστατικά για την επιδερμίδα σας.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας ,σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω:

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing Προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα