Βιολογικό αντηλιακό και απαραίτητες γνώσεις γύρω από αυτό

βιολογικό αντηλιακό

Αν ψάχνετε για έναν καλύτερο τρόπο για να προστατευτείτε από τονήλιο, τότε μπορεί να χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο επιλογής ενός βιολογικού αντηλιακού με φυσικά συστατικά. Υπάρχει ολόκληρη γκάμα αντηλιακών προϊόντων στην αγορά, αλλά η πλειοψηφία τους είναι αντηλιακά που περιέχουν πολλές χημικές ουσίες, τεχνητά αρώματα και χρώματα, χημικά συντηρητικά που μεταβολίζονται σε τοξική φορμαλδεΰδη και συστατικά που φράζουν τους πόρους για να μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιου.

Παρότι τα φυσικά έλαια δεν ελέγχουν όλο το φάσμα ακτινοβολιών του ήλιου, παρέχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας, χωρίς να φέρετε πάνω στο δέρμα σας όλα τα άλλα ανεπιθύμητα τοξικά συστατικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα ενώ είστε στον ήλιο. Επιπλέον, επιτρέπουν κάποιες από τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στο δέρμα σας, έτσι ώστε να μπορεί ο οργανισμός σας να παράγει μια πολύ σημαντική βιταμίνη, τη βιταμίνη D. Ένα επιπλέον μπόνους στα οφέλη των φυσικών ελαίων είναι ότι σας αφήνουν με ένα βελούδινο υγιές δέρμα και περιέχουν πολλές φιλικές προς το δέρμα βιταμίνες, λιπαρά οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Argan Oil

Το argan oil θεωρείται ένα «θαυματουργικό συστατικό» και μάλιστα δικαιωματικά, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνων Ε, F, αντιοξειδωτικών και λιπαρών οξέων,έτσι δεν είναι περίεργο που αναφέρεται ως το «υγρό χρυσάφι». Είναι ιδανικό για την αντιγήρανση, την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος. Δεδομένου ότι το αργανέλαιο έχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε (η οποία είναι αντιοξειδωτική), βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και προστατεύει το δέρμα. Τα λιπαρά οξέα το καθιστούν ιδανικό για την βελτίωση της ελαστικότητας, τη μείωση της φλεγμονής και τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Επιπλέον, ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται τριτερπενοειδή παρέχει καταπληκτικά οφέλη για την προστασία του δέρματος, όπως η επούλωση των ιστών από σημάδια και εγκαύματα, είναι αντι-φλεγμονώδες και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Avocado Oil

Για χιλιετίες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα φυτικά έλαια και λίπη για να προστατεύσουν το δέρμα τους. Σε αντίθεση με άλλα έλαια, το έλαιο αβοκάντο δεν προέρχεται από τους σπόρους, αλλά προέρχεται από τον πολτό του Persea Americana φρούτου επίσης γνωστό ως αβοκάντο. Το αβοκάντο θεωρείται ως η πιο υγιεινή τροφή. Η κατανάλωση αβοκάντο ενισχύει το δέρμα, την λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και την ισορροπία των ορμονών. Καθώς εξάγεται το εκχύλισμα ελαίου του αβοκάντο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με θεραπευτικά και διατροφικά οφέλη , χρησιμοποιείται στα καλλυντικά εξαιτίας των ενυδατικών και αναπλαστικών ιδιοτήτων του. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε σε σύγκριση με το ελαιόλαδο. Περιέχει επίσης πολλά θρεπτικά λιπαρά οξέα όπως το λινελαϊκό οξύ και ελαϊκό οξύ και πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε φυσικές βιταμίνες. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε παλμιτικό οξύ, το έλαιο αβοκάντο είναι πολύ εύκολα απορροφίσιμο από το ανθρώπινο δέρμα, διατηρώντας το ελαστικό και απαλό. Η επιφάνεια του δέρματος επικαλύπτεται με ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα που προστατεύει ενάντια στις άμεσες εξωτερικές επιδράσεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας τέλειος φυσικός προστατευτικός παράγοντας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας.

Spirulina Extract

Ονομάζονται κυανό-πράσινα φύκια, η σπιρουλίνα προσφέρει αντιγηραντική ενίσχυση με την πλούσια σε αντιοξειδωτικά χρωστική ουσία φυκοκυανίνη, που την κάνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα υπέρ-τροφής. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, η σπιρουλίνα προστατεύει κατά των ελευθέρων ριζών, δημιουργώντας ένα φράγμα φυσικής προστασίας από τον ήλιο με την υψηλή συγκέντρωσή της σε β-καροτένιο, ένα καροτενοειδές που βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Η σπιρουλίνα είναι μια από τις κύριες πηγές β-καροτίνης στον πλανήτη. Αν και τα προστατευτικά οφέλη της σπιρουλίνας σε σχέση με τον ήλιο είναι ακόμα νέα για την επιστήμη, θεωρείται ένα πολλά υποσχόμενο συστατικό για τα αντηλιακά. Όπως και άλλα φύκια, η σπιρουλίνα εξισορροπεί επίσης το φυσικό pH του δέρματος, αποτρέποντας τον ερεθισμό και τη μόλυνση. Θα τη βρείτε επίσης σε μια ποικιλία προϊόντων προσώπου όπως μάσκες, καθαριστικά και ενυδατικά πέραν των αντιηλιακών.

Πέραν της εξωτερικής εφαρμογής φυσικών ελαίων για προστασία από τον ήλιο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχουμε επίσης τον έλεγχο, από μέσα προς τα έξω, για το πώς το δέρμα μας αντιδρά στις ενίοτε βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οχυρώνοντας τη διατροφή μας με τα σωστά θρεπτικά συστατικά βοηθάμε το δέρμα να αντιδρά εντελώς διαφορετικά στην έκθεση στον ήλιο.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν τραφεί με πάστα ντομάτας καθημερινά έδειξαν μια πολύ μεγαλύτερη ανοχή σε έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από συμμετέχοντες που δεν είχαν λάβει αυτό φαγητό. Ο λόγος για αυτό έχει αναγνωριστεί ως η θρεπτική ουσία λυκοπένιο, η οποία βρίσκεται συνήθως σε υψηλές συγκεντρώσεις σε κόκκινα φρούτα και λαχανικά. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έδειξαν μια βελτίωση 33% στη φυσική ικανότητα του δέρματος τους να ανταποκρίνεται και να επεξεργάζεται κατάλληλα την έκθεση στον ήλιο χωρίς να παρουσιάζει δερματική βλάβη.

Προσθέτοντας σε γενικές γραμμές περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά θα σας βοηθήσει επίσης να
αυξήσετε τον «εσωτερικό δείκτη SPF» επειδή βοηθά το δέρμα σας να καταπολεμήσει με φυσικό τρόπο το σχηματισμό ελεύθερων ριζών που συνοδεύεται από την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η καθημερινή κατανάλωση μιας ποικιλίας θρεπτικών συστατικών μέσω της ισορροπημένης διατροφής, βελτιώνει την ικανότητα του σώματός να χειρίζεται σωστά την έκθεση στον ήλιο με την πάροδο του χρόνου.

Εφόσον κάνετε την έρευνά σας, σας συνιστούμε να δείτε και αυτά:

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing  προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα