Ξεχάστε το Botox & Δοκιμάστε Face Yoga!!

Κανείς δεν θέλει να κοιτάει στον καθρέφτη και να αντικρίζει ρυτίδες ή χαλάρωση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η βιομηχανία καλλυντικών δημιουργεί εκατοντάδες αντιγηραντικά προϊόντα ομορφιάς κάθε χρόνο, προσπαθώντας να εκπληρώσει την επιθυμία του να φαινόμαστε νεότεροι. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που προσφέρονται στην αγορά δεν έχουν στην πραγματικότητα πολλά οφέλη αντιγήρανσης, και εάν πρόκειται για χημικές φόρμουλες μπορεί να είναι επιβλαβή για τον οργανισμό. Η yoga γίνεται μια εξαιρετικά δημοφιλής μορφή άσκησης και παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευημερία. Γνωρίζατε όμως ότι η yoga μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης; Τα αντιγηραντικά οφέλη της yoga έχουν αποδειχθεί επιστημονικά.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό AGE, όπως αναφέρθηκε από το GreenMedInfo, παρατηρήθηκε βελτίωση σε μια ποικιλία καρδιαγγειακών και νευρολογικών θεμάτων με μόλις τρεις μήνες γιόγκα.

Εκτός από τα οφέλη στη γενική υγεία, θεωρείται επίσης ότι η face yoga – εστιάζοντας στους μυς στο κεφάλι και στο λαιμό – μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρήσετε νεανική όψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λειτουργεί η face yoga;

Σύμφωνα με το Resource Center Souletics, πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν ότι οι ασκήσεις προσώπου μπορoύν να βελτιώσουν το μυϊκό τόνο του προσώπου και να ανακουφίσουν την ένταση των μυών που προκαλείται από το στρες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η ένταση οδηγεί σε ρυτίδες, οι οποίες μπορούν να στρεβλώσουν το πρόσωπο επιταχύνοντας τη γήρανση. Η face yoga έχει σχεδιαστεί στοχεύοντας στη χαλάρωση των μυών του προσώπου και στην ενδυνάμωση διάφορων μυών που θα ενισχύσουν ορισμένα σημεία του προσώπου. Για παράδειγμα μπορεί να ενδυναμώσει τα μάγουλα, δίνοντας την εμφάνιση ψηλών ζυγωματικών, ή να μειώσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει λιγότερο κουρασμένο.

Ασκήσεις face yoga

Με το να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας, θα τους ενδυναμώσετε και θα τους σφίξετε – αυτή είναι η ιδέα πίσω από τη Μέθοδο Face Yoga, η οποία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τη Fumiko Takatsu. Αν αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε yoga προσώπου, θα δείτε μια βελτίωση στον τόνο και το λιφτίνγκ των μυών του προσώπου. Όπως και με την κανονική yoga, υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Εδώ είναι οι τρεις πρώτες ασκήσεις αντιγήρανσης, όπως αναφέρθηκε από το Byrdie:

Για πιο ομαλό μέτωπο

Κανείς δεν θέλει ένα ρυτιδωμένο μέτωπο – αυτή η τεχνική χαλαρώνει τους μυες και απομακρύνει την ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες.

  1. Κάντε μια γροθιά και με τα δύο χέρια σας και τοποθετήστε τις αρθρώσεις των μεσαίων δακτύλων και των δεικτών σας στο κέντρο του μετώπου σας, ασκώντας πίεση.
  2. Συνεχίστε αυτή την πίεση και σιγά-σιγά σύρετε τα χέρια σας προς τα έξω σε κάθε πλευρά.
  3. Ολοκληρώστε την άσκηση πιέζοντας τα δάκτυλα στους κροτάφους και επαναλάβετε τέσσερις φορές.

Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ανακουφίσετε την ένταση κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα αγχωτικής μέρας.

Μειώστε το διπλό πηγούνι

Το διπλό πηγούνι ή χαλαρωμένο δέρμα του λαιμού μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική επίπτωση στην εμφάνισή. Δοκιμάστε αυτή την άσκηση για να σφίξετε το λαιμό και το σαγόνι σας.

  1. Σουφρώστε τα χείλη σας και μετακινήστε τα στα αριστερά του προσώπου σας, τεντώνοντας το μάγουλό σας.
  2. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και σηκώστε το προς τα πάνω σε μια γωνία 45 μοιρών. Θα πρέπει να αισθανθείτε το τέντωμα στο λαιμό σας.
  3. Κρατήστε αυτή τη στάση το αυτό για τρία δευτερόλεπτα και επαναλάβετε ξανά , ύστερα επαναλάβετε άλλες δύο φορές προς τη δεξιά πλευρά.

Απαλλαγείτε από τις γραμμές έκφρασης

Το χαμόγελο είναι μια υπέροχη μορφή έκφρασης – ωστόσο οι γραμμές που δημιουργούνται στη συνέχεια δεν είναι και τόσο θαυμάσιες.. Δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο για να εξομαλύνετε τις ρυτίδες και να κάνετε ένα λίφτινγκ ματιών.

  1. Τοποθετήστε τις δύο παλάμες στους κροτάφους σας.
  2. Πιέστε προς τα πάνω και πίσω με τα χέρια σας για να τραβήξετε το πρόσωπό σας.
  3. Ανοίξτε το στόμα σας και να κάνετε ένα “O” σχήμα.
  4. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα και επαναλάβετε δύο ακόμη φορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο του προσώπου, αλλά όχι να θεραπεύσουν την υγεία του δέρματος Γι’αυτό, θα πρέπει να στραφείτε προς βιολογικά προϊόντα ομορφιάς για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος και να εξασφαλίσετε μια άψογη επιδερμίδα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες βιολογικές ενυδατικές κρέμες και σε συνδυασμό με μασάζ και ασκήσεις προσώπου θα διατηρήσετε ένα υγιές και σφριγηλό δέρμα. Η χρήση κατάλληλων προϊόντων θα αυξήσουν τα συνολικά οφέλη αντι-γήρανσης.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Αδριάνα Τριανταφυλλοπούλου,
Ολιστικές Θεραπείες

Παρόμοια άρθρα