Τα μαλλιά και η διατροφή

μαλλιά

Ονειρεύεστε μαλλιά πλούσια, που να πέφτουν σαν καταρράκτες στους ώμους σας; Η υγεία των μαλλιών, ακόμα και αν τα περιποιείστε σχολαστικά με κατάλληλα σαμπουάν, εξαρτάται από τη γενική κατάσταση. Όταν είστε κουρασμένη ή άρρωστη, τα μαλλιά σας χάνουν τη λάμψη τους. Ακόμα, αν η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη, τα μαλλιά σας πέφτουν ή γίνονται ξερά και τα καλύτερα σαμπουάν δεν μπορούν να τα θεραπεύσουν. Σας δίνουμε παρακάτω μερικές αρχές διατροφής, για να διατηρήσετε ή να αποκτήσετε υγιή μαλλιά.

Τα απαραίτητα στοιχεία για την υγεία των μαλλιών:
Οι πρωτεΐνες

Το 98% της τρίχας αποτελείται από πρωτεΐνες, συνεπώς είναι ουσιαστική η κατανάλωση τους, για να διατηρηθεί η ζωντάνια των μαλλιών. Θα τις βρείτε σε όλα τα κρέατα, αποφεύγετε όμως τα κρέατα με λίπη, όπως το χοιρινό, το αρνίσιο και κυρίως τα αλλαντικά. Να τρώτε ψάρια, οστρακόδερμα και αβγά. Τρώτε τυρί και επίσης θα βρείτε φυσικές πρωτεΐνες στη σόγια, όπου έχουν την ίδια βιολογική αξία αλλά λιγότερες θερμίδες.

Τα λίπη και τα γλυκίδια

Είναι ευεργετικά, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Να τρώτε λοιπόν, βούτυρο ωμό, λίγη κρέμα και φυτικά έλαια (καλαμποκιού, καρύδας, ελιάς). Μην τρώτε πολύ ζάχαρη και άμυλο. Το ιδανικό θα ήταν να παίρνετε μόνο 60gr την ημέρα.

Οι βιταμίνες

Όλες είναι απαραίτητες, αλλά οι πιο σπουδαίες είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε, που βρίσκονται στα κρέατα, ψάρια, γάλα, αβγά και μπιρομαγιά. Να αποφεύγετε το οινόπνευμα, που σκοτώνει τις βιταμίνες. Μπορείτε να πίνετε όμως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το γεύμα σας. Όσο για τον καφέ και το τσάι, είναι εξίσου βλαβερά και με το οινόπνευμα, μην πίνετε περισσότερα από τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Αν κρατήσετε αυτό τον τρόπο διατροφής για 6 εβδομάδες θα αποκτήσετε πιο πυκνά και δυνατά μαλλιά!

Δείτε επίσης το Biosophica Shampoo & Shower Gel 2 in 1 της Vitamelia!

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών

Παρόμοια άρθρα