Τα μυστικά ενός αψεγάδιαστου δέρματος & πως μπορείτε να το αποκτήσετε

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο όργανο του σώματος και η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι των πιθανών βλαβερών ουσιών από το περιβάλλον. Συχνά το θεωρούμε δεδομένο, όμως η σωστή φροντίδα αυτού του σημαντικού συμμάχου του οργανισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία.

Γενικές Οδηγίες Φροντίδας Του Δέρματος

Ο ήλιος είναι ο κύριος εχθρός του δέρματος, προκαλώντας όχι μόνο ρυτίδες και κηλίδες, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Οι τρόποι προστασίας του δέρματος από τον ήλιο περιλαμβάνουν μακριά μανίκια και παντελόνια, μέχρι και το να μην εκτίθεστε καθόλου στον ήλιο από τις 12 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Επειδή όμως αυτά είναι αδύνατο να υλοποιηθούν, είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Το κάπνισμα είναι ένας άλλος εχθρός του δέρματος. Δεν είναι μόνο το ίδιο το κάπνισμα που εκθέτει το δέρμα σε βλαβερές χημικές ουσίες, αλλά και οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου που απαιτούνται για την εισπνοή, την εκπνοή, την ομιλία, το γέλιο κλπ ενθαρρύνοιν τις ρυτίδες. Μετά το μπάνιο είναι καλύτερο να στεγνώνουμε το δέρμα και αμέσως να εφαρμόζουμε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για να σφραγίσει την υπόλοιπη υγρασία. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο για τη σωστή φροντίδα του δέρματος είναι η διατροφή και τα θρεπτικά συστατικά. Μια διατροφή γεμάτη με φρέσκα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα προωθεί τη συνολική υγεία του σώματος και του δέρματος. Τα φρούτα, τα λαχανικά, και τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι επίσης άριστες επιλογές.

Μπορείτε να επιτύχετε  ένα υγιές δέρμα  μονάχα όταν το ενυδατώνεται σωστά πίνοντας άφθονο νερό. Θυμηθείτε το αλκοόλ και τα ροφήματα με καφεΐνη αφυδατώνουν το δέρμα, επομένως φροντίστε να τα αποφεύγετε έτσι ώστε να έχετε μια υπέροχη επιδερμίδα. Καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτό το είδος τροφής λειτουργεί προστατευτικά για το δέρμα. Είναι δική σας συνειδητή επιλογή το να προσφέρετε προστασία από μέσα μπρος τα έξω. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας από το εσωτερικό καταναλώνετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.

Το Πρότυπο Πρόγραμμα Φροντίδας Του Δέρματος

Δεδομένου ότι το δέρμα είναι επιρρεπές στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, η καλή φροντίδα κυρίως του προσώπου είναι ζωτικής σημασίας. Η σπουδαιότητα της τακτικής ρουτίνας τονίζεται πως είναι αναγκαία. Μια πλήρης ρουτίνα περιλαμβάνει τον καθαρισμό, την ενυδάτωση, την απολέπιση, και την εφαρμογή αντηλιακού. Κάθε βήμα περιγράφεται με περισσότερη λεπτομέρεια παρακάτω:

Καθαρισμός
Πρώτον: το κλειδί είναι στην απαλότητα και την «ευγένεια». Τα περισσότερα σαπούνια είναι πολύ σκληρά για το πρόσωπο και αφήνουν την αίσθηση ενός ξηρού χωρίς θρεπτικά στοιχεία δέρματος. Ωστόσο, κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν φυτικά έλαια και γλυκερίνη που είναι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες. Τα υγρά καθαρισμού είναι λιγότερο σκληρά και περιέχουν επίσης ενυδατικά στοιχεία. Κατά τον καθαρισμό, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται γύρω από ευαίσθητες περιοχές του δέρματος, όπως κάτω από τα μάτια. Ορισμένοι ειδικοί του δέρματος τάσσονται κατά της χρήσης νερού για τον καθαρισμό και προτείνουν καθαριστικά σε λοσιόν που απλώνεται στο πρόσωπο και απομακρύνεται με ένα μαλακό πανί ή βαμβάκι. Το πρόσωπο χρειάζεται να καθαριστεί πριν τον ύπνο για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ και οι ρύποι της ημέρας.

Ενυδάτωση
Το είδος ενυδατικής κρέμας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, ωστόσο σήμερα πολλά προϊόντα περιέχουν στοιχεία αντι-γήρανσης, όπως η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ. Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζεται η ενυδατική κρέμα; Ο βασικός κανόνας είναι: καθημερινά πρωί και βράδυ ή όταν το χρειάζεται. Όταν αισθάνεστε το πρόσωπο σας τεταμένο – είναι η ώρα να εφαρμόσετε ενυδατική.

Απολέπιση
Η απολέπιση είναι το βήμα το οποίο παραβλέπεται πιο συχνά, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στα προϊόντα να διεισδύσουν στο υγιές δέρμα που βρίσκεται από κάτω. Οι περισσότεροι ειδικοί του δέρματος προτείνουν την εφαρμογή αυτού του βήματος δύο φορές την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείτε Αντηλιακό
Τέλος, το αντηλιακό! Η καθημερινή χρήση του αντηλιακού αποτελεί απαιτούμενη προϋπόθεση για ένα υγιές δέρμα και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Σήμερα, πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος περιέχουν αντηλιακά, ωστόσο πολλοί ερευνητές  συμβουλεύουν τη χρήση βιολογικών αντηλιακών που περιέχουν τουλάχιστον 20 SPF για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή προστασία και να αποφύγετε την απορρόφηση τοξικών ουσιών που περιέχονται σε χημικά αντηλιακά.

Το  γενικό πόρισμα είναι πως η καλή φροντίδα του δέρματος, όχι μόνο οδηγεί σε μια αψεγάδιαστη και υγιή λάμψη άλλα φέρνει επίσης και μια γενική αίσθηση ευημερίας και αυτοπεποίθησης.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω:

Bio Peeling Προσώπου, τη Biosophica Detoxifying Facial Mask και την Αντηλιακή προστασία

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
EFFECTIVE MARKETING OF BEAUTY PRODUCTS & SERVICES

Παρόμοια άρθρα