Χημικές ουσίες στα συμβατικά απορρυπαντικά

Έχετε διαβάσει τη λίστα των συστατικών στα περισσότερα
από τα προϊόντα καθαρισμού;
Το Sodium Lauryl Sulfate (SLS) σημαίνει τίποτα σε σας;

Το SLS είναι ένα από τα πολλά χημικά που χρησιμοποιούνται για τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού. Οι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτή τη συγκεκριμένη ουσία επειδή δεν είναι ακριβή και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας αφρισμού. Ονομάζεται επίσης θειϊκός λαουρυλαιθέρας νατρίου (SLES). Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Georgia College, το SLS διεισδύει σε διάφορα μέρη του σώματος όπως το ήπαρ, ο εγκέφαλος και η καρδιά.

Οι κίνδυνοι της SLS και άλλων χημικών ουσιών

Σύμφωνα με μία online έκθεση, χίλιες νέες χημικές ουσίες εισάγονται κάθε χρόνο και “ο FDA απλά δεν μπορεί να προλάβει την καταγραφή”. Μια άλλη ηλεκτρονική αναφορά του Κέντρου Ελέγχου Δηλητηριάσεων ανέφερε ότι από το 1999, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις σχετικά με την έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρέθηκαν στα προϊόντα οικιακής χρήσης και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας οι οποίες ανήλθαν σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια.

Η νούμερο #1 επιβλαβής πηγή είναι τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού,
η # 2 είναι τα φαρμακευτικά (τα αναλγητικά ειδικότερα)
και η # 3 είναι ουσίες προσωπικής υγιεινής.

Σημειώστε ότι το SLS δεν είναι το μόνο χημικό που πρέπει να προσέχετε. Διαβάστε τα συστατικά των προϊόντων οικιακής φροντίδας και προσωπικής φροντίδας. Αυτές είναι μερικές ουσίες που πρέπει να προσέχετε:

  • Αιθυλενογλυκόλη (προϊόντα καθαρισμού αυτοκινήτων)
  • Φορμαλδεΰδη (αποσμητικά χώρου και απολυμαντικά)
  • Φαινόλες και αμμωνία (απολυμαντικά)
  • Υδροξείδιο αμμωνίου (αφαίρεσης λεκέδων)
Τα οφέλη από τη χρήση μη χημικών προϊόντων

Λαμβάνουμε σημαντικά οφέλη χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα για το σπίτι μας:

  1. Τα βιοδιασπώμενα συστατικά δεν περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και δεν είναι τοξικά. Δε συμβάλλουν στα επίπεδα τοξικότητας στο ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον είναι μη διαβρωτικά και δεν επηρεάζουν το δέρμα, τα μάτια και τους νευρικούς ιστούς.
  2. Ορισμένες χημικές ουσίες φέρουν καρκινογόνες ιδιότητες. Με το να αποτρέψετε τη μακροχρόνια έκθεση σε αυτούς τους καρκινογόνους παράγοντες, συμβάλλετε στην πρόληψη της εμφάνισης ασθενειών όπως ο καρκίνος, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι αλλεργίες, η καρδιακή ανακοπή, η κατάθλιψη και το άγχος.
  3. Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα προϊόντα που βασίζονται σε χημικά. Για τον καθαρισμό του σπιτιού, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά προϊόντα που εξαλείφουν τη βρωμιά, το γράσο και τα λίπη εξίσου αποτελεσματικά με τα αεροζόλ και τα καθαριστικά με χημικά.
  4. Χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα καθαριστικά, προστατεύουμε τον εγκέφαλο, το συκώτι και την καρδιά από την περιττή έκθεση σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.
  5. Η όραση των παιδιών δεν τίθεται σε κίνδυνο όταν επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα χωρίς χημικά.
  6. Τα αρωματισμένα προϊόντα περιέχουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά ευαίσθητων ατόμων. Η μακροχρόνια εισπνοή ή απορρόφηση αυτών των αρωμάτων μπορεί να είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες.
  7. Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι ασφαλέστερα να αποθηκεύονται στο σπίτι, ακόμα και για μέλη της οικογένειας που είναι επιρρεπή στο άσθμα ή ζαλίζονται εύκολα και έχουν συχνούς πονοκεφάλους.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και εδώ.

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing  Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα