Υαλουρονικό Οξύ – Πηγή νεότητας

υαλουρονικό

Το καλλυντικό που ενυδατώνει από μέσα προς τα έξω!

Το Υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε φυσική μορφή μέσα στο σώμα μας, παρέχει ενυδάτωση και προσθέτει όγκο στο δέρμα μας. Είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς, και προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς. Xρησιμοποιείται με ασφάλεια εδώ και πολλά χρόνια στην ορθοπεδική, στην αισθητική χειρουργική και στην οφθαλμοχειρουργική.

Το Υαλουρονικό οξύ με την πάροδο του χρόνου αποδομείται και έτσι δημιουργούνται προβλήματα ενυδάτωσης και “σπασίματος” του δέρματος. Είναι προϊόν βιοτεχνολογίας και παρασκευάζεται στα εργαστήρια με τους πλέον ασφαλείς τρόπους. Το Υαλουρονικό οξύ απορροφάται αργά και ακίνδυνα από τον οργανισμό, πράγμα το οποίο εγγυάται ότι μετά την απορρόφησή του από τον οργανισμό, μπορεί να επαναλαμβάνεται η διαδικασία. Η κατανάλωσή του Υαλουρονικού οξέως σε βρώσιμη μορφή συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ρυτίδων. Πρέπει να συνδυάζεται με καλή διατροφή, πολύ νερό και αποφυγή του καπνίσματος.

Μπορείτε να το λαμβάνετε ταυτόχρονα με συμπληρώματα διατροφής ή με αντιοξειδωτικά. Με τις καταπληκτικές απορροφητικές ικανότητές του, ενυδατώνει λειτουργώντας από μέσα προς τα έξω. Χωρίς τα κατάλληλα επίπεδα του Υαλουρονικού οξέως στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, το δέρμα εμφανίζεται θαμπό και ζαρωμένο.

Η Ανακάλυψη του Υαλουρονικού Οξέος (ΥΟ) Το 1934 ο Karl Meyer απομόνωσε μία γλυκοσαμινογλυκάνη άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Διέφερε από οποιαδήποτε άλλη γλυκοσαμινογλυκάνη που ανακαλύφθηκε προηγουμένως δεδομένου ότι δεν περιείχε θείο. Με τη ξεχωριστή δομή της, η λειτουργία μέσα στο σώμα ήταν μοναδική. Ονομάστηκε Υαλουρονάνη και ακολούθησε περαιτέρω επιστημονική μελέτη. Κατά την διάρκεια της ανακάλυψης της πήρε δύο ονόματα: Υαλουρονάνη όταν αναφερόμαστε στην ενδογενή σύνθεσή της (in vivo) και υαλουρονικό οξύ όταν αναφερόμαστε σε έρευνα που πραγματοποιείται έξω από το σώμα (in vitro). Σήμερα η Υαλουρονάνη αναφέρεται ως υαλουρονικό οξύ, ανεξάρτητα από την in vivo ή in vitro προέλευση της.

Αξία στο πρόσωπο

Οι γυναίκες που δίνουν αξία στο πρόσωπο είναι πρόθυμες να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί με οποιαδήποτε μέσα για να κρατήσουν τη νεανική εμφάνισή τους. Και οι φαρμακευτικές και καλλυντικές βιομηχανίες έχουν κεφαλαιοποιήσει αυτήν, την συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά και ψάχνουν για την πηγή της νεότητας. Οι βιομηχανίες ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε έτος κάνοντας ακριβώς αυτό. Η βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής είχε καθυστερήσει κάπως … μέχρι τώρα!

Το Υαλουρονικό οξύ με χαμηλό μοριακό βάρος είναι το ιδανικό και σε μορφή κάψουλας ακόμη καλύτερα παρά υγρό το οποίο σίγουρα θα χρειάζεται και συντηρητικά. Με τις καταπληκτικές απορροφητικές ικανότητές του μπορεί να ενυδατώσει λειτουργώντας από το εσωτερικό προς τα έξω. Βοηθά να απαλύνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, βελτιώνει την υγεία των συνδέσμων και την ποιότητα του αρθρικού υγρού. Το ενεργό συστατικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην θεραπεία των πληγών, μικραίνοντας τη δριμύτητα των σημαδιών.

Το Υαλουρονικό Οξύ, η Γήρανση & το Δέρμα Το 50% του υαλουρονικού οξέως στο σώμα βρίσκεται στο δέρμα τοποθετημένο μέσα στην έξω-κυταρική ουσία και στο συνδετικό ιστό. Δύο θεωρίες υπάρχουν σχετικά με τη γήρανση και το υαλουρονικό οξύ. Η αρχική θεωρία ήταν ότι η σύνθεση υαλουρονικού οξέως μειώνεται με την ηλικία. Η άλλη είναι ότι μια μετατόπιση μπορεί να μετρηθεί, όταν τα επίπεδα υαλουρονικού οξέως αυξάνονται στα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος, ενώ στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας παρουσιάζουν σταθερή μείωση. Ανεξάρτητα από ποια επιστημονική θεωρία επιλέγεται, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο … Χωρίς τα κατάλληλα επίπεδα υαλουρονικού οξέως στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, το δέρμα εμφανίζεται θαμπό και ζαρωμένο.

Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται από το εσωτερικό προς τα έξω. Αφού εισχωρήσει στο εντερικό κομμάτι, κινείται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος για να εισέλθει στην εξωκυτταρική ουσία του δέρματος, από το δέρμα στην επιδερμίδα, και οδηγεί σε μια πιο νεανική εμφάνιση του δέρματος.

Υαλουρονικό Οξύ & Ουλές

Κατά την διάρκεια των αρχικών σταδίων της φυσιολογικής επούλωσης των πληγών είναι παρόντα μεγάλα επίπεδα υαλουρονικού οξέως. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να κατακρατεί μεγάλες ποσότητες νερού και με αυτόν τον τρόπο ανοίγει τα διαστήματα μεταξύ των ιστών επιτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, τη μετακίνηση και μια αδιαφοροποίητη κυτταρική κατάσταση.

Πλέον το Υαλουρινικό οξύ θα το βρούμε σε διάφορες μορφές όπως είναι η κάψουλα ή το υγρό επίσης και σε κρέμα ακόμα και σε ορό για καθημερινή εξωτερική χρήση. Αν θέλετε να δουλέψετε τις ρυτίδες εσωτερικά και εξωτερικά σας προτείνω να κάνετε την έρευνά σας και εκτός των άλλων να κοιτάξετε και αυτά

Biosophica Pomeluran Υαλουρονικό & Ρόδι
Biosophica Moisturizing 24h Cream 

  

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα άρθρα μας!

 

 

 

Δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 100€ και βάρος έως 2 κιλά!
  • Δεν υπάρχουν προϊοντα στο καλάθι.