Το απαλό βούτυρο καριτέ είναι ένα φυσικό προϊόν με καταπληκτικές ιδιότητες και προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στο δέρμα. Είναι ένα φυτικό λίπος που προέρχεται από το καρύδι του αφρικανικού Shea tree. Πρόκειται για ένα βρώσιμο έλαιο που χρησιμοποιείται ως μαγειρικό λάδι, ενυδατική κρέμα ή και ως βάση σε καλλυντικά. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, τα χείλη, τα βλέφαρα και τα μαλλιά, ενώ προσδίδει λαμπερή όψη. Αποτελεί βασικό συστατικό σε πάρα πολλά καλλυντικά προϊόντα και ιδιαίτερα σε μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης και αναδόμησης. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος καθώς δεν φράζει τους πόρους και καταπραΰνει ουλές και σημάδια. Φροντίζει εξαιρετικά το ξηρό δέρμα το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι καθώς προσφέρει μικρή φυσική αντηλιακή προστασία εξαιτίας του κινναμικού οξέως.